søndag den 3. marts 2019

Lammehals med rodfrugter

Aftensmad skal der på bordet hver dag, så efter et par timer i haven måtte kokken i køkkenet ;-) Denne dag havde jeg fundet et par små stykker lammehals frem.

Lammehals - Rødder - Aubergine
Rosastegt filet af lammehals anrettet med stegte rødder, aubergine og bagte pærer


Ingredienser - 4-5 pers.
500 gram lammehals
1 fed hvidløg
400 gram kartofler
400 gram persillerødder
300 gram gulerødder
300 gram rødbeder

1 stk. aubergine
2 fed hvidløg
1-2 stk. pærer

Fremgangsmåde
1) Hvis lammehalsen har for meget fedt og sener på sig skæres de væk. Krydr med salt og peber og brun dem af på en varm pande med olie og et par stykker hvidløg.
Steges færdig i ovnen. Kernetemperatur på 62 grader. 

2) Rødbeder skrælles og skæres i stave. Resten af rødderne skrælles, men kun hvis skrællen er meget grov, ellers skal de bare skylles godt. Skær rødderne ud i lange stave. Kartoflerne skæres i både. 

Rødbederne skal i et fad for sig selv, så de ikke farver alle de andre rødder. Hæld lidt olie over rødderne og krydr med salt og peber. 

Steges i ovnen ved 225 grader indtil de er møre, ca. 35-40 minutter, alt efter hvor store stykkerne er skåret ud. 

3) Aubergine skæres ud i store chunks. Brun dem af på en pande med lidt olie ved fuld gas, sammen med et par fed hvidløg. Læg dem i et ovnfast fad. 

Pæren skæres i kvarte og kernehuset fjernes. Læg pærerne sammen med auberginerne. Krydr med salt og peber. Giv dem 6-8 min. i ovnen lige inden servering. 

Jeg lavede en dejlig sauce til lammet af en lage fra svinekæber som jeg havde gemt fra tidligere. Det fungerede faktisk helt godt til. En god gang dippe dip ville også være godt til, f.eks. denne chipotlemayonnaise.

Lækker lammehals - Kokkens aftensmad
Så skal vi spise - velbekomme.       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar