tirsdag den 18. oktober 2011

Butternutsquashsuppe - Polenta - Ristede Tomater.

Denne lækre suppe er lige til efterårvejret! Dejlig rund og let sødme fra butternutsquash. Jeg lavede en ordenlig portion så kan der nemlig lige komme lidt til fryseren, så har vi til en gang lækker og hurtig aftensmad en dag hvor energiniveau ikke er så højt.



Ingredienser:

Butternutsquask 1 stk. (skrælles spises gerne)
CitauerLøg 2-3 stk.
Hvidløg 10 fed.
Gulerødder 4 stk. (mellemstore - skrælles hvis nødvendig)
Kartofler 100 gram (skrælles hvis nødvendig)
Olivenolie
Hvidvin 1 dl.
Hel Spidskommen (Ristes på tør pande)

Polentagryn 100 gram
Hakket tomater 1 ds
Chili
Timian
Røget paprika

Tomater
Grahamsmel
Salt &Peber

Fremgangsmåde:

Suppen:
1) Alle grøntsagerne ordnes og snittes groft.  
2) Sauteres i Olivenolie
3) Hvidvin tilsættes.
4) Put lidt spidskommen i gryden :o) smag dig lidt frem
5) Vand tilsættes så grøntsagerne lige knap er dækket. Koges (under låg) til det er mørt og blendes til pure.
    Tilsæt evt. mere vand hvis suppen er for tyk.
    Smag til med salt og peber. evt mere spidskommen.

 Polenta:

Jeg brugte en instent polenta som kun skulle koge 2 minutter. Ellers skal det simre 30 minutter under konstant omrøring. Men smagen er den samme.. så brug da den hurtige model ;o)  

1) 2½ dl. vand, hakket tomat, en knivspids chili og salt bringes i kog.
2) Når det koger hældes polentagrynene i. Bringes til kog, lade det stå ved svag varme under omrøring i 2 min.
3) Hældes i en passene form, og stilles i køleskabet til den har sat sig.
4) Når den har sat sig skæres den ud i stykker af ca.2 cm tykkelse.
5) Vendes i mel. krydres med røget paprika og timian. Steges på varm pande til de har en sprød skorpe.

Ristede tomater:

1) Tomaterne skæres ud i 2 cm tykke skive, vendes i grahamsmel.
2) Krydres med salt og peber
3) Ristes på varm pande, et par minutter på hver side.

Til topping brugte jeg lidt frisk salat og revet parmesan.

Så er der serveret - Dagens Aftensmad til den lille familie. :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar