søndag den 5. februar 2012

Nye svinekæber i Æble og Vanilje - Blå kartofler og jordskokker.

Så laver jeg lige svinekæber i æble og vanilje igen. Denne gang med blå kartofler og jordskokker.

Det her var hovedretten til mit lille projekt med en flok frivillige, som havde lavet en hjemmeside for nogle andre.. så slutter cirklen her :-)

Svinekæber - Vanilje - Æble - Blå kartofler - Jordskokker

Braisseret svinekæber i egen sauce af æble og vanilje. Anrettet med ristede blå kartofler og karameliserede jordskokker samt bagte rødløg.
Toppet med nordafrikansk hasselnøddeblanding.






Så er svinekæberne anrettet.. pyntet med frissé og timiankviste

Ingredienser: - 8 små hovedretter -

16 stk. (1,5 kg) Svinekæber
5 dl. æblejuice (uden tilsat sukker)
½ Vanilje stang
20 stk. hel korianderfrø
1 stk. stort Løg
5 fed Hvidløg
½ stk. Porre

Frisk Timian
Frissé salat (en meget fin salat, som egner sig godt som pynt)

800 G. Blå kartofler
800 G. Jordskokker
3-4 stk. Rødløg

Olivenolie
Salt & peber

Dukkah (se nedenstående link

Fremgangsmåde:

1) Fjern de værste sener og fedt fra svinekæberne. Brunes godt af i en gryde. Tilsæt løg hvidløg, porre og timian.
Tilsæt æblejuice og vand. Lad det simre 70-90 min. Kæberne skal være godt møre.

2) Blå kartofler vaskes og ristes i ovn med olivenolie, salt og peber.

3) Jordskokker vaskes og skæres i grove stykker. Smør og honning vendes i jordskokkerne. Bages i ovn ved 225 G. ca 20-25 min.

4) Rødløg skrælles og skæres i både. Bages i ovn ved 190 G. i ca 20 min. med olivenolie, salt og peber.

5) Når svinekæberne er møre sigtes lagen fra og en vaniljestang flækkes, skrabes fri for korn og kommes i gryden. Korianderfrø ristes på tør pande og kommes i saucen. Lad det reducere og jævn saucen. Juster smagen i saucen med æbleeddike, timian og salt.

Så skal der anrettes... Det er nu det gælder om at få det til at fungere på tallerknen. Det er her jeg har det bedst.. lige midt på tallerknen :o)

3 stykker svinekæber (skær dem evt. i halve) ligges på tallerknen, samt 2-3 stykker blå kartofler og jordskokker. Dryp lidt sauce over svinekæberne. Pynt med frissé, frisk timian og dukkah.

Velbekomme - Dette er en lækkerbisken!

Æbleeddike kan erstattes med hvid balsamico.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar