Syltede agurker skal der altid være i køleskabet, og patentglasset er helt tomt.. der er kun lagen og enkelte peberkorn, enebær og laurbærblade som svømmer rundt.. så jeg ved da godt, hvad jeg skal have lavet i en fart.
Ingredienser:
1 stk. Agurk
2 dl. Eddike
200 G. Sukker
1-2 stk. Laurbærblade
5 stk. Hele peberkorn
3 stk. Enebær
8-10 stk. Korianderfrø
Salt
Fremgangsmåde:
1) Eddike, sukker, laurbærblad, peberkorn, enebær, korianderfrø og salt varmes op i en gryde indtil sukkeret er opløst. Lad den afkøle lidt i ca. 10 min. ved at tage gryden fra varmen, det sikrer agurgernes grønne farve.
2) Agurker snittes i tynde skiver og lægges i et skoldet patentglas.
3) Lagen hældes over agurkerne og glasset lukkes tæt.
Du kan også putte lidt fintsnittede ingefær i lagen. Det giver et ekstra pift.
Syltede agurker kan holde sig rigtig længe - bare der ikke kommer bakterier i. Brug altid en ren gaffel el. lign. når der skal fanges agurker.
Fintsnittede agurkeskiver på mandolinjern |
Ingredienser:
1 stk. Agurk
2 dl. Eddike
200 G. Sukker
1-2 stk. Laurbærblade
5 stk. Hele peberkorn
3 stk. Enebær
8-10 stk. Korianderfrø
Salt
Fremgangsmåde:
1) Eddike, sukker, laurbærblad, peberkorn, enebær, korianderfrø og salt varmes op i en gryde indtil sukkeret er opløst. Lad den afkøle lidt i ca. 10 min. ved at tage gryden fra varmen, det sikrer agurgernes grønne farve.
2) Agurker snittes i tynde skiver og lægges i et skoldet patentglas.
3) Lagen hældes over agurkerne og glasset lukkes tæt.
Du kan også putte lidt fintsnittede ingefær i lagen. Det giver et ekstra pift.
Syltede agurker kan holde sig rigtig længe - bare der ikke kommer bakterier i. Brug altid en ren gaffel el. lign. når der skal fanges agurker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar