mandag den 13. februar 2012

Syltede agurker - What.. er glasset tomt?!

Syltede agurker skal der altid være i køleskabet, og patentglasset er helt tomt.. der er kun lagen og enkelte peberkorn, enebær og laurbærblade som svømmer rundt.. så jeg ved da godt, hvad jeg skal have lavet i en fart.



Fintsnittede agurkeskiver på mandolinjern



Ingredienser:

1 stk. Agurk
2 dl. Eddike
200 G. Sukker
1-2 stk. Laurbærblade
5 stk. Hele peberkorn
3 stk. Enebær
8-10 stk. Korianderfrø
Salt

Fremgangsmåde:

1) Eddike, sukker, laurbærblad, peberkorn, enebær, korianderfrø og salt varmes op i en gryde indtil sukkeret er opløst. Lad den afkøle lidt i ca. 10 min. ved at tage gryden fra varmen, det sikrer agurgernes grønne farve.

2) Agurker snittes i tynde skiver og lægges i et skoldet patentglas. 

3) Lagen hældes over agurkerne og glasset lukkes tæt.

Du kan også putte lidt fintsnittede ingefær i lagen. Det giver et ekstra pift.

Syltede agurker kan holde sig rigtig længe - bare der ikke kommer bakterier i. Brug altid en ren gaffel el. lign. når der skal fanges agurker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar