fredag den 20. april 2012

Andeleverpaté - Madsvinene 1:3 - April 2012

 
Så er Madsvinene skudt i gang. Vi har haft orlov. Men nu er vi tilbage. Nu med egen kategori på bloggen. Hold øje med Madsvinene her på min blog.  

Madsvinene er en madklub som mødes og laver lækker mad. Altid tre retter plus vinmenu ;o) Jeg er Le Chef og laver alle opskrifterne, som kommer ud her på bloggen.

Vores koncept er egentlig bare, først og fremmest at hygge os sammen. Selvfølgelig også at lave nogle lækre retter. Gerne prøve lidt nyt hver gang, smage en ny ingrediens, en ny vin, lave en ret vi ikke har lavet før, og ikke mindst drikke vin til maden.

Det var Morten som stod for forretten denne aften.

Forret

Andelever / Rødløg / Balsamico
Lækker andeleverpaté serverede med lun brioshe, rødløgskompot og kraftig balsamico reduktion
Lækker Andeleverpaté, Lun Brioche, Rødløgskompot og intens Balsamicoreduktion

Ingredienser

Andeleverpaté

Andeleverpaté klar til at komme i ovnen

500 G andelever
6 stk. æg
3 dl. rødvin
½ dl. cognac
½ dl. portvin
425 G. smør
1 stk. løg
2 fed hvidløg
Salt & Peber



Rødløgskompot

2-3 stk. rødløg
½ dl. rødvin
½ dl. portvin
50 G. sukker
Frisk timian
Salt
Sort peber



Brioche giver 10 stk små brød

Lune Brioche direkte fra ovnen - Made by Le Chef

15 G. gær
1 dl. mælk
Salt
6 stk. æg
550 G. mel
10 G. sukker    
350 G. smør (skal være blødt)



Balsamicoreduktion
Morten har lavet lækker Balsamicoreduktion klar til servering

1½ dl. mørk balsamico
100 G. sukker




Fremgangsmåde
Andeleverpaté

1) Rødvin, cognac, portvin og hakket løg reduceres til 2/3 dele. Derefter sigtes løgene fra.

2) Andelever og æg blendes sammen.

3) Smør skæres i tern.

4) Når vinen er reduceret røres smørret i lidt af gangen.

5) Den blendede andelever og æg piskes sammen med vin/smør .

6) Hældes i små forme og bages i vandbad, i ovnen i 20-30 min ved 150º.  



Brioche giver 10 stk (brug røremaskinen) 

1) Gæren opløses i lun mælk. 

2) Tilsæt salt, æg og mel. Lad det køre på lav hastighed i 10 min.

3) Tilsæt sukker. Herefter smør i små tern lidt af gangen. Lad røremaskinen køre på lav hastighed indtil smørret er rørt ud. 

4) Smør de ønskede forme med smør og mel. Fyld brioche dejen i formene. Lad dejen hæve minimum 45 min.

5) Bages ved 200º. Tiden afhænger af, hvilke størrelse forme du bruger.



Rødløgskompot

1) Løg skæres i halve og snittes i tynde skiver.

2) Løg kommes i en gryde med vin, timian, salt, portvin  og rødvin.

3) Lad det simre indtil løgene er møre og det er en sammenkogt masse. Til sidst kværnes lidt sort peber i gryden.    



Balsamicoreduktion

1) Balsamico og sukker koges sammen i en gryde. Lad det simre indtil det er ved at ”tykne”.

2) Lad det afkøle i gryden inden servering.

Så er det bare at anrette på tallerkner - Lækker forret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar