Så er Madsvinene skudt i gang. Vi har haft orlov. Men nu er vi tilbage. Nu med egen kategori på bloggen. Hold øje med Madsvinene her på min blog.
Madsvinene er en madklub som mødes og laver lækker mad. Altid tre retter plus vinmenu ;o) Jeg er Le Chef og laver alle opskrifterne, som kommer ud her på bloggen.
Vores koncept er egentlig bare, først og fremmest at hygge os sammen. Selvfølgelig også at lave nogle lækre retter. Gerne prøve lidt nyt hver gang, smage en ny ingrediens, en ny vin, lave en ret vi ikke har lavet før, og ikke mindst drikke vin til maden.
Det var Morten som stod for forretten denne aften.
Andelever / Rødløg / Balsamico
Lækker andeleverpaté serverede med lun brioshe, rødløgskompot og kraftig balsamico reduktion
Ingredienser
Andeleverpaté
Andeleverpaté klar til at komme i ovnen |
500 G andelever
6
stk. æg
3
dl. rødvin
½
dl. cognac
½
dl. portvin
425 G. smør
1 stk. løg
2 fed hvidløg
Salt & Peber
Rødløgskompot
2-3 stk. rødløg
½ dl. rødvin
½ dl. portvin
50 G. sukker
Frisk timian
Salt
Sort peber
Brioche giver 10 stk små brød
Lune Brioche direkte fra ovnen - Made by Le Chef |
15 G. gær
1 dl. mælk
Salt
6 stk. æg
550 G. mel
10 G. sukker
350 G. smør (skal være blødt)
Balsamicoreduktion
Morten har lavet lækker Balsamicoreduktion klar til servering |
1½ dl. mørk balsamico
100 G. sukker
Fremgangsmåde
Andeleverpaté
1) Rødvin, cognac, portvin
og hakket løg reduceres til 2/3 dele. Derefter sigtes løgene fra.
2) Andelever og æg blendes sammen.
3) Smør skæres i tern.
4) Når vinen er reduceret røres smørret
i lidt af gangen.
5) Den blendede andelever og æg piskes
sammen med vin/smør .
6) Hældes i små forme og bages i
vandbad, i ovnen i 20-30 min ved 150º.
Brioche giver 10 stk (brug røremaskinen)
1) Gæren opløses i lun mælk.
2) Tilsæt salt, æg og mel. Lad det køre
på lav hastighed i 10 min.
3) Tilsæt sukker. Herefter smør i små
tern lidt af gangen. Lad røremaskinen køre på lav hastighed indtil smørret er
rørt ud.
4) Smør de ønskede forme med smør og
mel. Fyld brioche dejen i formene. Lad dejen hæve minimum 45 min.
5) Bages ved 200º. Tiden afhænger
af, hvilke størrelse forme du bruger.
Rødløgskompot
1) Løg skæres i halve og snittes i
tynde skiver.
2) Løg kommes i en gryde med vin,
timian, salt, portvin og rødvin.
3) Lad det simre indtil løgene er møre
og det er en sammenkogt masse. Til sidst kværnes lidt sort peber i gryden.
Balsamicoreduktion
1) Balsamico og sukker koges sammen i
en gryde. Lad det simre indtil det er ved at ”tykne”.
2) Lad det afkøle i gryden inden
servering.
Så er det bare at anrette på tallerkner - Lækker forret.
Så er det bare at anrette på tallerkner - Lækker forret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar