tirsdag den 24. april 2012

Oksehaler - Madsvinene 2:3 - April 2012

Oksehalerne har stået på komfuret et par timer og hygget sig. Vores lille madklub Madsvinene er nået til hovedretten i aftenens menu.

Jan var kreatøren bag hovedretten. Jeg kan bare sige, at det var på samme højde som dengang Peter lavede Osso buco ;o) Simremad når det er bedst.

Hovedret:

Okse haler / aromatik / gulerødder i spidskommen / persillerod 
Braisserede oksehaler i egen sauce med persille, tomat og orange
Lækker lækker oksehale i egen sauce
Ingredienser:
2 kg. Oksehaler
½ fl. Rødvin
Sherry eddike
1 ds. Hakket tomat 
4 stk. Gulerødder
4 stk. Persillerødder
1 stk. Hvidløg solo (eller 5 fed hvidløg)
1 stk. Løg
Rosmarin
Timian
2 stk. Laurbærblade
Spidskommen
1 bdt. Frisk persille
1 stk. Appelsin  
Frisk Timian

1) Oksehalerne skæres ud i passende stykker, de skal deles i leddene. Brunes godt i den sorte gryde og krydres med salt og peber. Hvidløg tilsættes. Sherry eddike og vin hældes på og reduceres til det halve.
Tilsæt vand, så det lige knap dækkerne halerne. Laurbærblad, rosmarin, timian, appelsin samt tomat tilsættes.
Lad det simre (2-3 timer) til kødet er total mørt og falder fra benene. Halerne tages op og fonden sigtes, smages til og jævnes til en utrolig lækker sauce :o)
 
2) Gulerødder skrælles og skæres ud i pæne stykker. Vendes med lidt olivenolie, spidskommen og salt. Steges i ovn ved 185º.

3) Persillerødderne skrælles og flækkes på langs i 4 stk. Steges i ovnen ved 185º til de er gyldne og lækre. De skal steges med honning, smør, salt og peber.

4) Oksehalerne anrettes på en tallerken og dekoreres med rodfrugterne samt bredbladet persille og evt. frisk timian.   

Så bliver der lagt sidste hånd på oksehalerne
           
Ja tak, det er konge mad!   

Hæld rødvin i glasset drenge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar