mandag den 30. april 2012

Gateau Marcel - Madsvinene 3:3 - April 2012

Så er madsvinene kommet til desserten.. og endnu en lækker ret bliver tryllet frem.

Den står på Gateau marcel! Det er bare sager, der vil noget. Peter, som var sidste mand i køkkenet, hoppede på Gatau Marcel.

Opskriften her, har jeg lånt hos Gastromand.dk , Tjek lige deres side ud. Det er en lækker biks de har.
En af de få opskrifter her på siden, som ikke er min egen kreation.

Dessert:

Chokolade 60%

En klassisk dessert – af de gode.  Bagt bund med en "mousse" på toppen. Gateau marcel.

Gatau marcel er serveret. Lækker kage.

Ingredienser:

200 G. Mørk chokolade min. 60%
200 G. Smør
200 G. Sukker
6 stk Past. æggeblommer
6 stk Past. æggehvider

250 G. Hindbær
50 G. Sukker

Mynte eller citronmelisse

Kakaopulver til topping


Fremgangsmåde:

1) Chokolade hakkes groft og smeltes over vandbad sammen med smørret. Lad det afkøle inden æggene vendes i.

2) Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret. Vendes i chokolademassen.
3) Æggehvider piskes stive med den sidste halvdel af sukkeret. Vendes i chokolademassen.

4) Hæld halvdelen af dejen i den ønskede form (husk at smøre formen), bages ved 160º Hvis du bruger springform skal den have omkring 30 min. I små portionsforme kan 10-15 gøre det.

Peter er klar til at bage bunden :o)

5) Når bunden er færdig skal den lige afkøle 10-15 min., inden du hælder den resterende dej på. Stilles på køl inden servering. Hvis du ønsker at skære den i fine stykker er fryseren god at bruge, da den bliver meget nemmere at skære, når den er frossen. Den tør op utrolig hurtigt.

6) Hindbær og sukker koges sammen og blendes. Sigtes evt. så man slipper for de små "kerner" som sætter sig i tænderne.

Inden servering: Pynt kagen med kakaopulver. Put lidt hele hindbær på tallerkenen sammen med coulien. Hvis du har lidt citronmelisse eller mynte i haven, ville det også se godt ud på tallerknen. Hvis du vil have mere lir kan du også pynte med hvide chokolade spåner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar