søndag den 27. juli 2014

Jordbær & Kammuslinger - Madsvinene 1:3 - Juni 2014

Så er det blevet tid til et sommermøde i Madsvinene. Le chef er glad og har sat en let 3-retters menu sammen til drengene.


Aftenens menu:

Forret: Jordbær & Kammuslinger

Hovedret: Andebryst & Blommer

Dessert: Love rhubarb, med rugbrød

Let´s go.

Vi skal lave gazpacho suppe. Det er nemlig bare lækkert. Dertil skal vi have jordbær og kammuslinger. Så det bliver en god aften :o)
Gazpacho suppe med jordbær og kammuslinger

Ingredienser -6 cov.
200 gram jordbær
1/5 agurk
2 stk. rød peberfrugt
4 stk. tomat
3 fed hvidløg
Frisk timian
2½ dl. asti (eller anden sød hvidvin)

12 stk. Kammuslinger
Dild (eller anden lækker krydderurt fra haven)


Fremgangsmåde

1)      Peberfrugter skæres fri for kerner. Skæres i kvarte og bages i ovnen, sammen med hvidløg og timian, ved 200 grader til de er møre.

Agurk skrælles, jordbær skylles og blomsten fjernes. Jordbær, agurk, peberfrugt, hvidløg, tomat og asti blendes til en lind masse.

Bedøm om suppen er for tyk, og kom evt. mere vin i. Smag til med salt og        
cayennepeber. 

2)      Kammuslinger steges på en god varm pande med olie. Et par minutter på hver side indtil de har fået en god farve.

Find de flotteste dybe tallerkner frem og hæld suppen i. Anret to kammuslinger i hver tallerken og pynt af med lidt krydderurter fra haven.

Det er da en lækkerbisken! Fyld glasset med en kølig hvidvin fra Mosel så er lykken gjort.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar