lørdag den 26. juli 2014

Rabarber & hvid chokolade - Madsvinene 4:4 - Maj 2014


Når vi skriver maj måned, (det gjorde vi under denne optagelse) ja, så hedder det rabarber i det meste... helt sikkert i vores dessert hos Madsvinene.

Jan havde taget denne rabarber & hvid chokolade på sig. Læs videre og se, hvad han kom på vores tallerkner.

Aftenens menu:

1.       ret       Jomfruhummer

2.       ret       Sødam & Samsø

3.       ret       Kokos & Malibu

4.       ret       Rabarber & hvid chokolade 


Rabarber & hvid chokolade 
Rabarber consommé med hvid chokolade parfait og sprød topping

Rabarber & hvid chokolade


Ingredienser - 5 pers.
Consommé
400 gram vinrabarber 
2 dl. hvidvin
100 gram sukker
½ stk. vaniljestang

Parfait
4 Past. æggeblommer
Ca. 75 gram sukker
½ tsk. vaniljesukker
100 gram hvid chokolade
2,5 dl. piskefløde

Tuille
50 gram smør
1,5 æggehvide
50 gram flormelis
50 gram hvedemel

Mynte eller citronmelisse fra haven

Fremgangsmåde:

1)      Æggeblommer piskes hvidt med vaniljesukker og sukker.

2)      Smeltet hvid chokolade vendes forsigtigt i.

3)    Derefter vendes let pisket flødeskum i massen.  Hældes i den ønskede form og stilles i fryseren.

4)  Consommé:  Sukker, hvidvin, 3 dl. vand og vaniljestang koges forsigtigt op. Mens lagen kommes i kog, skylles rabarberne og snittes i stykker af 1x1 cm. Rarbarberne kommes i en skål.

     Når lagen er kommet i kog hældes det over rabarberne og der dækkes med film.  Lad det trække 30 min. på køkkenbordet, og stil det derefter på køl. Det skal serveres kold.

5)      Tuille: Smelt smør og rør det hele sammen. Stil det på køl 30 min.
      Tænd ovn på 175 grader.

     Smør dejen ud på en bageplade i ønskede form.

     Anret ”suppen” i en dyb tallerken med en kugle hvid chokolade parfait og en tuille, det er nemlig lækkert ;o)
     Top af med en frisk kvist mynte eller citronmelisse fra baghaven.  



Ingen kommentarer:

Send en kommentar