Når vi skriver maj måned, (det gjorde vi under denne optagelse) ja, så hedder det rabarber i det meste... helt sikkert i vores dessert hos Madsvinene.
Jan havde taget denne rabarber & hvid chokolade på sig. Læs videre og se, hvad han kom på vores tallerkner.
Aftenens menu:
1. ret Jomfruhummer
2. ret Sødam & Samsø
3. ret Kokos & Malibu
4. ret Rabarber & hvid chokolade
Rabarber & hvid chokolade
Rabarber consommé med hvid chokolade parfait og sprød topping
Ingredienser - 5 pers.
Parfait
Tuille
Mynte eller citronmelisse fra haven
1) Æggeblommer
piskes hvidt med vaniljesukker og sukker.
2) Smeltet hvid chokolade vendes forsigtigt i.
3) Derefter vendes let pisket flødeskum i massen. Hældes i den ønskede form og stilles i fryseren.
4) Consommé: Sukker, hvidvin, 3 dl. vand og vaniljestang koges forsigtigt op. Mens lagen kommes i kog, skylles rabarberne og snittes i stykker af 1x1 cm. Rarbarberne kommes i en skål.
Når lagen er kommet i kog hældes det
over rabarberne og der dækkes med film.
Lad det trække 30 min. på køkkenbordet, og stil det derefter på køl. Det
skal serveres kold.
5) Tuille: Smelt smør og rør det hele sammen. Stil det på køl 30 min.
Tænd ovn på 175 grader.
Smør dejen ud på en bageplade i ønskede form.
Anret ”suppen” i en dyb tallerken med en kugle hvid
chokolade parfait og en tuille, det er nemlig lækkert ;o)
Top af med en frisk kvist mynte eller citronmelisse fra baghaven.
Rabarber & hvid chokolade
Rabarber consommé med hvid chokolade parfait og sprød topping
Rabarber & hvid chokolade |
Ingredienser - 5 pers.
Consommé
400 gram
vinrabarber
2 dl. hvidvin
100 gram
sukker
½ stk. vaniljestang
Parfait
4 Past. æggeblommer
Ca. 75 gram
sukker
½ tsk.
vaniljesukker
100 gram hvid
chokolade
2,5 dl. piskefløde
Tuille
50 gram smør
1,5
æggehvide
50 gram
flormelis
50 gram hvedemelMynte eller citronmelisse fra haven
Fremgangsmåde:
2) Smeltet hvid chokolade vendes forsigtigt i.
3) Derefter vendes let pisket flødeskum i massen. Hældes i den ønskede form og stilles i fryseren.
4) Consommé: Sukker, hvidvin, 3 dl. vand og vaniljestang koges forsigtigt op. Mens lagen kommes i kog, skylles rabarberne og snittes i stykker af 1x1 cm. Rarbarberne kommes i en skål.
5) Tuille: Smelt smør og rør det hele sammen. Stil det på køl 30 min.
Tænd ovn på 175 grader.
Smør dejen ud på en bageplade i ønskede form.
Top af med en frisk kvist mynte eller citronmelisse fra baghaven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar