lørdag den 10. januar 2015

Kartoffelsuppe - ja tak.

Så er det blevet hverdag, efter en god lang juleferie. Arbejdet kalder og børnene er knap kommet over deres feriekuller.

Så gælder det om at holde aftensmåltidet enkelt og nemt. Så, det tror jeg da lige vi gør! Fruen kommer med den fine idé, at vi skal have kartoffelsuppe... den køber jeg straks og skynder mig at ordne lidt løg og kartofler... wup, så er vi i gang.

Kartoffelsuppe med bacon og mandler  

Lækker kartoffelsuppe!



Ingredienser

700 gram kartofler
3-4 fed hvidløg
1 stort løg
9 dl. hønsefond
Timian

250 gram bacon i tern
Olivenolie
Ristede mandler
lidt grønt til pynt (friske krydderurter)

Fremgangsmåde

1) Skræl kartoflerne og skær dem ud i grove stykker.

2) Løg og hvidløg skrælles og skæres i store tern.

3) Løg sauteres i en gryde med olie. Kom kartoflerne i gryden efter ca 5 min. Hæld derefter hønsefond over samt en kvist timian.

Lad det simre til kartoflerne er godt møre. 

Blend nu til en lind suppe. Smag til med salt og cayenne peber. 

Nu er suppen klar til servering. Hæld kartoffelsuppen op i en stor dyb tallerken og pynt suppen af med ristet bacon, hakkede mandler og lidt grønt. Dryp lidt olivenolie over suppen, så skinner det nemlig flot :o)   

Kartoffelsuppe med bacon og ristet mandler


Ingen kommentarer:

Send en kommentar