Hotel Vejlefjord |
Efter en dejlig eftermiddag i det våde element kunne vi sætte os til rette i restauranten. Vi fik et bord helt oppe under loftet, hvor der kun var 2 andre borde. Det var en rigtig fin placering, og der var meget roligt på toppen, på trods af, at restauranten var fuldt booket.
Super udsigt fra altan foran terrassen |
Vi startede middagen med lidt lunt brød og smør.
Forretten stod på stenbiderrogn og blomkål.
Stenbiderrogn med blomkål |
Blomkål kom i form af 3 forskellige tilberedningsmetoder. En meget lækker puré, som smagte dejligt. Nogle små buketter, som var marinerede, samt helt tynde og sprøde skiver. Det sprøde element var et par meget lækre parmesan chips med hasselnødder.
Retten var pyntet af med et par friske kviste af krydderurten portulak. Portulak er let syrlig i smagen så et fint valg til denne ret. - Men lidt mere opmærksomhed på stenbiderrognen ville give retten et passende løft i smagen.
Forretten var anrettet på en sort skiferplade. Det var bare så flot. Vi burde alle spise af skiferplader!
Oksemørbrad |
Vi fik en bagt kartoffelmos med urter i en lille skål ved siden af.
Man skal måske overveje om ikke én gang med variation over en grøntsag er nok i en 3-retters menu. Det fungerer godt i begge tilfælde, men det var som at bruge den samme idé igen. Blomkål x 3 til forret og løg x 3 til hovedret.
Oksemørbrad med løg på 3 måder |
Da vi skulle til desserten havde vi sagt nej tak til dessertvin, men vores tjener kom alligevel med to glas, for han synes lige vi skulle smage en rigtig lækker dessertvin. Det er god stil, og god service.
Desserten bestod af nougatmousse og chokolade sorbet.
Chokoladesorbet & nougatmousse |
Vi gik efter tjenerens anbefalede vin til forret og hovedret. Hvidvinen var en Tokai fra Ungarn. Den havde en anelse sødme og var frisk i smagen, dog lidt anonym i smagen. Rødvinen var en Saint-Emilion fra Frankring. Den var ikke så kraftig, som jeg havde forventet. Men den smagte rigtig godt og var godt selskab til oksemørbraden.
Selvom restauranten var helt fuld følte vi en rolig og god stemning blandt tjenerne. Det er altid et godt tegn. Vi blev dog ikke overrendt af tjeneren, men vi skulle heller ikke nå noget :-)
Vi forlod restauranten i godt humør og med en oplevelse af, at de kan lide det de gør på Vejlefjord. Det var en fornøjelse at spise i restauranten.
Vi fik også tid til en gåtur rundt på de små stier, der ligger ned til fjorden. Det er bare med til at binde det hele sammen. Vejlefjord er et dejligt sted, både inde, og ude.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar