Som altid til Ung Liga, lavede jeg mad sammen med Simon Jørgensen.
Vi mødes en time før vi skal spise. I aften bliver vi 17 voksne og 10 børn. De 60 minutter er begyndt.. så vi sætter igang.
Aftenens menu:
Gris / Spinat / Æbler / Jordskokker
Dansk gris i cremet sauce - Frisk spinat, æbler og ærter. Dertil serveret bagte jordskokker og gulerødder.
Ingredienser: passer til ca. 20 voksne
Gryderetten:
2 kg. Svinekød i tern
3 ds. Hakkede tomater
½ l. Piskefløde
600 G. Brune champignon
300 G. hakket løg
6 fed Hvidløg
Paprika
Salat:
500 G. Frisk spinat
8 stk. Æbler
1 stk. Rød spidskål
400 G. Ærter
1 stk. Citron
Rodfrugter:
2 kg. Rødløg
2,5 kg. Jordskokker
Bredbladet persille
2 kg. Gulerødder
2 stk. Knoldselleri
3 stk. Aubergine
Olivenolie
Salt & Peber
Cyennepeber
1) Kødet brunes af i en varm gryde. Løg og hvidløg snittes i fine tern og kommes i gryden når kødet er brunet, sammen med champignon skåret i halve.
2) Tilsæt hakket tomat, fløde og vand, så det lige dækker. Paprika kommes også i gryden.
Lad det simre til kødet er mørt. Hvis du bruger skinkekød skal det koge ca. 30 min. Men prøv dig lige frem. Det kommer også an på hvor store tern du har skåret kødet i.
Smages til med salt og peber samt evt ekstra paprika. Lidt chili vil give den lidt spice, hvis man er til det.
Jævnes hvis saucen ikke er tyk nok.
3) Æblerne skære i 8 "både" vendes i citron og olivenolie. Steges i ovn ca. 10 min ved 180º. Rød spidskål snittes i meget fine strimler.
Skyllet spinat, spidskål, ærter samt bagte æbler vendes forsigtig sammen. Hvis der er noget juice/olie i bradepanden fra de bagte æbler, er det rigtig lækkert som dressing til salaten.
4) Gulerødder skrælles og skæres i halvstore klodser. Det samme gøres med knoldselleri. Jordskokker skrubbes rene og skæres som gulerødder og knoldselleri. Der vendes olivenolie salt og cyennepeber i de tre rodfrugter. Steges i ovn til de er møre ved 180º.
Rødløg skæres i både, krydres med olivenolie, salt og peber. Løg steges sammen med rodfrugterne. Kom dem i bradepanden 15 min. før rodfrugterne er færdige.
Aubergine flækkes på langs to gange og skæres i "skæve" stykker. Krydres med olivenolie, salt og cyennepeber. Steges i ovnen ved 230º.
Rodfrugter og aubergine blandes sammen når de er færdige og klar til servering.
Persillen plukkes i fine stykker og bruges som pynt på rodfrugterne umiddelbart inden servering.
Vi mødes en time før vi skal spise. I aften bliver vi 17 voksne og 10 børn. De 60 minutter er begyndt.. så vi sætter igang.
Aftenens menu:
Gris / Spinat / Æbler / Jordskokker
Dansk gris i cremet sauce - Frisk spinat, æbler og ærter. Dertil serveret bagte jordskokker og gulerødder.
Gris i tomat. Frisk spinat & æbler. Rodfrugter |
Ingredienser: passer til ca. 20 voksne
Gryderetten:
2 kg. Svinekød i tern
3 ds. Hakkede tomater
½ l. Piskefløde
600 G. Brune champignon
300 G. hakket løg
6 fed Hvidløg
Paprika
Salat:
500 G. Frisk spinat
8 stk. Æbler
1 stk. Rød spidskål
400 G. Ærter
1 stk. Citron
Rodfrugter:
2 kg. Rødløg
2,5 kg. Jordskokker
Bredbladet persille
2 kg. Gulerødder
2 stk. Knoldselleri
3 stk. Aubergine
Olivenolie
Salt & Peber
Cyennepeber
1) Kødet brunes af i en varm gryde. Løg og hvidløg snittes i fine tern og kommes i gryden når kødet er brunet, sammen med champignon skåret i halve.
2) Tilsæt hakket tomat, fløde og vand, så det lige dækker. Paprika kommes også i gryden.
Lad det simre til kødet er mørt. Hvis du bruger skinkekød skal det koge ca. 30 min. Men prøv dig lige frem. Det kommer også an på hvor store tern du har skåret kødet i.
Smages til med salt og peber samt evt ekstra paprika. Lidt chili vil give den lidt spice, hvis man er til det.
Jævnes hvis saucen ikke er tyk nok.
3) Æblerne skære i 8 "både" vendes i citron og olivenolie. Steges i ovn ca. 10 min ved 180º. Rød spidskål snittes i meget fine strimler.
Skyllet spinat, spidskål, ærter samt bagte æbler vendes forsigtig sammen. Hvis der er noget juice/olie i bradepanden fra de bagte æbler, er det rigtig lækkert som dressing til salaten.
4) Gulerødder skrælles og skæres i halvstore klodser. Det samme gøres med knoldselleri. Jordskokker skrubbes rene og skæres som gulerødder og knoldselleri. Der vendes olivenolie salt og cyennepeber i de tre rodfrugter. Steges i ovn til de er møre ved 180º.
Rødløg skæres i både, krydres med olivenolie, salt og peber. Løg steges sammen med rodfrugterne. Kom dem i bradepanden 15 min. før rodfrugterne er færdige.
Aubergine flækkes på langs to gange og skæres i "skæve" stykker. Krydres med olivenolie, salt og cyennepeber. Steges i ovnen ved 230º.
Rodfrugter og aubergine blandes sammen når de er færdige og klar til servering.
Persillen plukkes i fine stykker og bruges som pynt på rodfrugterne umiddelbart inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar