mandag den 28. maj 2012

Chilled asparges blanco - Madsvinene 1:3 - Maj 2012

Madsvinene rykker ud igen. Denne gang var det Morten som lagde køkken til. Grillen var der også kul på, og sidst men ikke mindst... en rigtig dejlig terrasse med en fortrinlig udsigt :o) Ros for de gode kulisser.  

Aftenes første ret har Morten bidraget med. Og han stod også for den denne aften.

Her kommer aftenens forret.

Forret

Hvide asparges - Purløgsblomster

En rigtig lækker og cremet suppe af hvide asparges, blendes op med creme fraiche. Serveret med marinerede hvide asparges, asparges chips samt purløgsblomster som finish.

Vi døber denne lækre ret: Chilled asparges blanco.


Chilled hvid asparges - ready to go.




Ingredienser: (nok til 5 cov. plus en uventet gæst)

8 store hvide asparges
6 dl hønsefond
3 porrer - kun det hvide af porren
1 glas hvidvin
1 glas tør sherry
320 gram creme fraiche 38%
Salt og peber
Evt. lidt sukker
Lidt citronsaft
Et skvæt sherry-eddike

Topping:

2 store hvide asparges
Salt og peber
En anelse rapsolie
Citron
Purløgsblomster


Asparges-chips:

3 asparges
Planteolie (skal være en neutral olie)
Salt (groft)


Fremgangsmåde:

1) Skræl asparges grundigt - helt indtil den bliver blank. Kog asparges og porrer under låg i hønsefond, hvidvin og sherry. Når de er møre - men stadig har lidt bid - tages de op.

2) Kom asparges og porrer i en blender, og blend med creme fraiche og suppen fra gryden til en passende konsistens. Den skal være cremet og ikke alt for tynd. Det er muligt, man ikke skal bruge al suppen. Den skal blendes meget grundigt, 2-3 minutter på højeste hastighed. Så behøver man ikke sigte suppen. Men det kan man gøre, hvis man er lidt fin på den…

3) Smag til med mere salt og peber, evt. lidt sukker - og juster syren med citronsaft og sherryeddike.

Den skal smage kraftigt af asparges når man smager til, da den bliver mildere i smagen, når den bliver kold.

Lad suppen stå et par timer i køleskab - evt. natten over.

Serveres i glas med ca. 1 dl pr. person.

Topping

Skræl asparges. Skær dem derefter i tynde skiver. Lav en lille "salat" af aspargesskiver, salt, peber, olie, citron og finthakkede purløg. Lad det trække en halv time.

Asparges-chips

Skræl asparges. Kassér de første skræller. Fortsæt med at skrælle lange skræller af aspargesen. Fritér skrællerne i varm friture til de er helt sprøde - nogle få sekunder - de må ikke blive mørke. Kom lidt havsalt på aspargesene når de kommer op af olien. 

Lad os så anrette denne dejlige sommerret.  

Dette er en sommerret der vil noget - Hvide asparges ... kold suppe.

Servér et glas med kold asparges suppe blanco. Kom lidt marinerede asparges ned i suppen, og læg en asparges-chips på toppen af glasset, og drys til sidst lidt purløgsblomster ned i glasset.

Sommer - Rosé & hvide asparges.  

Nice job Morten! :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar