Madsvinene rykker ud igen. Denne gang var det Morten som lagde køkken til. Grillen var der også kul på, og sidst men ikke mindst... en rigtig dejlig terrasse med en fortrinlig udsigt :o) Ros for de gode kulisser.
Aftenes første ret har Morten bidraget med. Og han stod også for den denne aften.
Her kommer aftenens forret.
Forret
Hvide asparges - Purløgsblomster
En rigtig lækker og cremet suppe af hvide asparges, blendes op med creme fraiche. Serveret med marinerede hvide asparges, asparges chips samt purløgsblomster som finish.
Vi døber denne lækre ret: Chilled asparges blanco.
Topping:
2 store hvide asparges
3 asparges
Lad os så anrette den ne dejlige sommerret.
Aftenes første ret har Morten bidraget med. Og han stod også for den denne aften.
Her kommer aftenens forret.
Forret
Hvide asparges - Purløgsblomster
En rigtig lækker og cremet suppe af hvide asparges, blendes op med creme fraiche. Serveret med marinerede hvide asparges, asparges chips samt purløgsblomster som finish.
Vi døber denne lækre ret: Chilled asparges blanco.
Chilled hvid asparges - ready to go. |
Ingredienser: (nok til 5 cov. plus en uventet gæst)
8 store
hvide asparges
6 dl
hønsefond
3 porrer -
kun det hvide af porren
1 glas
hvidvin
1 glas tør
sherry
320 gram
creme fraiche 38%
Salt og
peber
Evt. lidt
sukker
Lidt
citronsaft
Et
skvæt sherry-eddike
Topping:
2 store hvide asparges
Salt og
peber
En anelse
rapsolie
Citron
Purløgsblomster
Asparges-chips:
3 asparges
Planteolie (skal være en neutral olie)
Salt (groft)
Fremgangsmåde:
1) Skræl
asparges grundigt - helt indtil den bliver blank. Kog asparges og porrer under låg i hønsefond, hvidvin og sherry. Når de
er møre - men stadig har lidt bid - tages de op.
2) Kom asparges
og porrer i en blender, og blend med creme fraiche og
suppen fra gryden til en passende konsistens. Den skal være cremet og ikke alt for
tynd. Det er muligt, man ikke skal bruge al suppen. Den skal blendes meget grundigt, 2-3
minutter på højeste hastighed. Så behøver man ikke sigte suppen. Men det kan
man gøre, hvis man er lidt fin på den…
3) Smag til med
mere salt og peber, evt. lidt sukker - og juster syren med citronsaft og
sherryeddike.
Den skal smage kraftigt af asparges når man smager til, da den bliver mildere i smagen, når den
bliver kold.
Lad suppen
stå et par timer i køleskab - evt. natten over.
Serveres i
glas med ca. 1 dl pr. person.
Topping
Skræl
asparges. Skær dem derefter i tynde skiver. Lav en lille "salat" af
aspargesskiver, salt, peber, olie, citron og finthakkede purløg. Lad det
trække en halv time.
Asparges-chips
Skræl
asparges. Kassér de første skræller. Fortsæt med at skrælle lange skræller
af aspargesen. Fritér skrællerne i varm friture til de er helt sprøde - nogle få sekunder - de må ikke blive mørke. Kom lidt havsalt på aspargesene når de kommer op af olien.
Servér
et glas med kold asparges suppe blanco. Kom lidt marinerede asparges ned i suppen, og læg en asparges-chips på toppen af glasset, og drys til sidst lidt purløgsblomster ned i glasset.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar