fredag den 30. januar 2015

Romesco - De kan noget i Spanien.

Så skal der laves romesco. Lars Jørn har efterspurgt en opskrift på denne utrolige lækre dippe dip. Så den her er til Lars Jørn ;o)

Nu er det sådan, at jeg elsker dippe dip. Til et rigtigt måltid skal der være en form for dip. Dippen over alle dips.. - er efter min mening den spanske romesco. Det synes Lars Jørn også..

Let´s begin.

Spansk kongedip! Romesco!


Romesco 

Ingredienser

5 stk. rød peberfrugt
3 fed hvidløg
70 g. mandler
Daggammelt brød (ikke rugbrød)
Olivenolie
1 dl. hk. tomater
evt. et par kviste frisk timian

 Fremgangsmåde

1) Peberfrugterne befries for kerner. Hvidløg, olivenolie salt og evt. et par kviste timian fra urtehaven kommes over peberfrugterne. Bages i ovn ved 225 grader indtil de er møre og begynder at tage farve.

2) Mandler og brød sauteres i en gryde med rigelig olivenolie. Når det begynder at blive gyldenbrunt er det færdig.

3) Nu skal vi have gang i blenderen. De bagte peberfrugter, mandel blandingen samt hakkede tomat blendes godt sammen.
Smag til med lidt salt og peber, hvis det er nødvendigt. 

Man kan også sagtens undlade at bruge de hakkede tomater. Det gør jeg selv ofte, og det fungerer også rigtig godt.

Det her er en lækker dippe dip! Den kan bruges til det meste. 

Hvad er din favorit dippe dip?

2 kommentarer:

  1. Ja, de kan noget i Spanien. Og denne dip lyder fantastisk. Den kan sikkert bruges til alt muligt (måske også en vellagret manchego). Jeg holder meget af spansk mad - og skal helt sikkert prøve denne dippe dip.

    SvarSlet
  2. Helt sikkert til en vellagret Manchego :o) Jeg er selv blevet godt og grundig lun på det Spanske køkken. Især en god Manchego. Når du siger Spanien og dippe dip, kan du ikke komme udenom Romesco :o)

    SvarSlet