søndag den 24. februar 2019

Kokkens fødselsdag - Andebryst og grønkål

Kokkens fødselsdagsmiddag er altid vældig hyggelig. Dette år er ikke anderledes. Jeg havde en virkelig god dag. En god 4-retters menu med vin, og fantastisk selskab.

Aftenens menu var som følger.

Forret #1
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang

Mellemret #2
Rødbede - Hasselnødder - Blå ost

Hovedret #3
And - Grønkål - Linser

Dessert #4
Chokolade - Mandler - Hindbær

Lad os så kigge nærmere på ret nummer 3. Den kommer her.

Andebryst - Grønkål - Linser
Rosastegt andebryst anrettet på grønne linser og grønkål. Dertil dehydrerede æbler og cognacsyltede brombær


Ingredienser - 5-6 pers.
2 stk. andebryst (700 gram)
200 gram grønne puy linser
100 gram hakket grønkål
2 æbler

18 stk. brombær (frosne er helt fint)
En lille kvist frisk rosmarin
75 gram sukker
1 dl cognac (portvin el.lign.)   

Fremgangsmåde
1) Cognac, sukker og rosmarin koges sammen. Hæld væsken over brombærrene. De kan holde sig i flere uger på køl. 

2) Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær hver kvart ud i 3-4 skiver. Læg æblerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 60 grader i 5-6 timer. Hvis du har en dehydrator er det den optimale løsning. 

3) Linserne koges i letsaltet vand. De skal koge i 20-25 min. Hæld vandet fra linserne når de er kogt. 

Når linserne er kølet en smule af vendes den hakkede grønkål i. Smag linserne til med en god olivenolie, æbleeddike, salt og peber. 

4)  Andebryst ridses på fedtsiden. Brunes af på en pande og steges færdig i ovnen til de har en flot rosa farve i midten, brug stegetermometer og sæt det til 58 grader. Jeg havde sat ovnen på 80 grader, så andebrysterne stod og hyggede sig imens vi spiste de første to retter. 
Sæt gerne ovnen på 120 grader, hvis du skal have dem hurtigere klar til at spise.

Anret som på billedet eller lav din egen kreation.

Velbekomme.  

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar