tirsdag den 19. februar 2019

kokkens fødselsdag - Rødbede capaccio med urter

Kokkens fødselsdag bød på denne 4-retters menu. Lad os kigge nærmere på ret nummer 2.

Først et kig på aftenens menu.

Forret #1
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang

Mellemret #2
Rødbede -Hasselnødder - Blå ost

Hovedret #3
And - Grønkål - Linser

Dessert #4
Chokolade - Mandler - Hindbær

Fødselsdagsfesten er godt undervejs og vi skal have nye folk i køkkenet til at anrette ret nummer 2. 

Rødbede - Hasselnødder - Blå ost
Rødbedecapaccio med balsamico, ristede hasselnødder, oliven og blå ost



Ingredienser
1 stor rødbede
En lækker flaske balsamico. 
En god olivenolie
En håndfuld hasselnødder (ristet og hakket groft)
Et lille glas lækre oliven
Lidt blå ost som du godt kan lide
Frisk kørvel  

Fremgangsmåde
1) Rødbede koges i letsaltet vand. Når den er mør kan du køle den lidt af under koldt vand. Du kan nu med det samme gnide skrællen af med fingrene.  Skæres i tynde skiver.

2) Tynde skiver af rødbede lægges i bunden af tallerkenen. Hæld lidt balsamico og olivenolie ud over rødbederne, og krydr med salt og peber.  

3) Fordel oliven og hasselnødder på tallerkenerne. Læg et par små stykker blå ost på hver anretning og pynt af med frisk kørvel. 

Så serverer vi retten. 







Du kan også anrette det på et stort fad og så sende det rundt ved bordet. Hvis du gerne vil gøre retten lidt større kan du tilføre sprødstegt bacon i tern eller en lækker tørret skinke. En ristet kammusling ville også kunne fungere til.       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar