søndag den 17. februar 2019

Kokkens fødselsdag - Thai fiskesuppe

Det er blevet tid til at fejre kokkens fødselsdag. Sammen koncept som altid. Jeg invitere venner og familie til en hyggelig dag/aften. Servere en god middag, og åbner så mange flasker vin som der er brug for.

Der plejer at komme en god menu på bordet. Ofte er gæsterne med i køkkenet for at lægge sidste finish på anretningerne. Mon ikke også der sker i år.

Lad os kigge menuen igennem.

Forret
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang 

Mellemret
Rødbede -Hasselnødder - Blå ost

Hovedret
And - Grønkål - Linser

Dessert
Chokolade - Mandler - Hindbær

Efter vi har sagt velkommen og skålet så sætter vi os til bordet. Lad festen begynde.


Forret
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang 
Spicy fiskesuppe med krabbe og sesammarinerede tang.


Så anretter vi forret - Lækker fiskesuppe

Ingredienser
Suppe
1 stort løg
½ stk. porrer
5 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
4 stk. gulerødder
1 stk. lille fennikel
1 stk. chili
1 l. fiskefond
2 dl. hvidvin
1 ds. hakket tomat
2,5 dl. kokosmælk
1 stk. citrongræs
1 stk. lime
Salt & peber

Fyld
100 gram krabbekød - du kan fx også bruge rejer eller hvid fisk.
tang (jeg brugte en sesammarinerede)  
Lidt fintsnittede forårsløg
1 stk. rød peberfrugt i små tern

Fremgangsmåde
Suppe
1)      Løg, hvidløg, gulerødder, fennikel, chili og ingefær sauteres i en gryde med olivenolie ved god varme.
2)      Tilsæt hvidvin og fiskefond og hakket tomat. 
3)      Citrongræs bankes fladt og puttes i suppen (husk at tage citrongræs op inden suppen blendes)
4)       Lad det simre 35 min. 
5)      Tilsæt kokosmælk og lad det simre endnu 25 min.  
6)      Nu skal citrongræs tages op af gryden. Så skal suppen blendes, fuld skrue i en blender. 
7)      Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Justér evt. smagen med lidt soja. Hvis suppen er for tyk kommer du lidt ekstra vand i gryden.
Hvis du vil have kokosskum skal du bare lune lidt kokosmælk og blende den med en stavblender. Det kommer du så på suppen lige inden servering.

Fyld
Bland forsigtigt krabbe, sesamtang, forårsløg og peberfrugt sammen.

Når du skal anrette suppen ligger du lidt krabbe-sesam salat i bunden og hælde varm suppe over. 

Så er forretten klar. Har du fundet en god hvidvin frem fra kælderen?  


Jeg anrettede i små marmeladeglas da det var en del af en 4-retters menu. Brug gerne suppetallerkner hvis du ønsker det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar