Det er blevet tid til at fejre kokkens fødselsdag. Sammen koncept som altid. Jeg invitere venner og familie til en hyggelig dag/aften. Servere en god middag, og åbner så mange flasker vin som der er brug for.
Der plejer at komme en god menu på bordet. Ofte er gæsterne med i køkkenet for at lægge sidste finish på anretningerne. Mon ikke også der sker i år.
Lad os kigge menuen igennem.
Forret
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang
Mellemret
Rødbede -Hasselnødder - Blå ost
Hovedret
And - Grønkål - Linser
Dessert
Chokolade - Mandler - Hindbær
Efter vi har sagt velkommen og skålet så sætter vi os til bordet. Lad festen begynde.
Forret
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang
Spicy fiskesuppe med krabbe og sesammarinerede tang.
Ingredienser
Suppe
1 stort løg
½ stk. porrer
Fyld
100 gram krabbekød - du kan fx også bruge rejer eller hvid fisk.
tang (jeg brugte en sesammarinerede)
Lidt fintsnittede forårsløg
1 stk. rød peberfrugt i små tern
2)
Tilsæt hvidvin og fiskefond og hakket tomat.
3)
Citrongræs bankes fladt og puttes i suppen (husk
at tage citrongræs op inden suppen blendes)
4)
Lad det
simre 35 min.
5)
Tilsæt kokosmælk og lad det simre endnu 25
min.
6)
Nu skal
citrongræs tages op af gryden. Så skal suppen blendes, fuld skrue i en
blender.
7)
Smag suppen til med limesaft, salt og peber.
Justér evt. smagen med lidt soja. Hvis suppen er for tyk kommer du lidt ekstra
vand i gryden.
Hvis du vil have kokosskum skal du bare lune lidt kokosmælk og blende den med en stavblender. Det kommer du så på suppen lige inden servering.
Fyld
Bland forsigtigt krabbe, sesamtang, forårsløg og peberfrugt sammen.
Når du skal anrette suppen ligger du lidt krabbe-sesam salat i bunden og hælde varm suppe over.
Så er forretten klar. Har du fundet en god hvidvin frem fra kælderen?
Jeg anrettede i små marmeladeglas da det var en del af en 4-retters menu. Brug gerne suppetallerkner hvis du ønsker det.
Der plejer at komme en god menu på bordet. Ofte er gæsterne med i køkkenet for at lægge sidste finish på anretningerne. Mon ikke også der sker i år.
Lad os kigge menuen igennem.
Forret
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang
Mellemret
Rødbede -Hasselnødder - Blå ost
Hovedret
And - Grønkål - Linser
Dessert
Chokolade - Mandler - Hindbær
Efter vi har sagt velkommen og skålet så sætter vi os til bordet. Lad festen begynde.
Forret
Thai-fiskesuppe - Krabbe - Tang
Spicy fiskesuppe med krabbe og sesammarinerede tang.
Så anretter vi forret - Lækker fiskesuppe |
Ingredienser
Suppe
1 stort løg
½ stk. porrer
5 fed hvidløg
1 spsk
hakket ingefær
4 stk. gulerødder
1 stk. lille fennikel
1 stk. chili
1 l. fiskefond
2 dl. hvidvin
1 ds. hakket
tomat
2,5 dl. kokosmælk
1 stk. citrongræs
1 stk. lime
Salt &
peber
Fyld
100 gram krabbekød - du kan fx også bruge rejer eller hvid fisk.
tang (jeg brugte en sesammarinerede)
Lidt fintsnittede forårsløg
1 stk. rød peberfrugt i små tern
Fremgangsmåde
Suppe
1)
Løg, hvidløg, gulerødder, fennikel, chili og
ingefær sauteres i en gryde med olivenolie ved god varme.
Hvis du vil have kokosskum skal du bare lune lidt kokosmælk og blende den med en stavblender. Det kommer du så på suppen lige inden servering.
Fyld
Bland forsigtigt krabbe, sesamtang, forårsløg og peberfrugt sammen.
Når du skal anrette suppen ligger du lidt krabbe-sesam salat i bunden og hælde varm suppe over.
Så er forretten klar. Har du fundet en god hvidvin frem fra kælderen?
Jeg anrettede i små marmeladeglas da det var en del af en 4-retters menu. Brug gerne suppetallerkner hvis du ønsker det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar