lørdag den 28. januar 2012

Brisler på menuen

Så skal vi da lige have stegte brisler :-) Jo det er rigtig lækkert. Det var Inge Marie som gerne ville have denne lækre spise, og da hun og Ulrik kom til spisning, var det oplagt, at det skulle på bordet.

Så sådan blev det. Jeg har ikke lavet brisler længe så det var et godt gensyn.

Brisler / Blå kartofler / Spidskommen
Stegte brisler i fin salat med blå kartofler, gulerødder i spidskommen samt rødløg og forårsløg i timian.Så er brislerne anrettet - klar til servering.


Ingredienser: - 4 portioner -

800 G. Brisler (der er en del fedtknuder og sener som skal skæres fra efter pochering)
400 G. Blå kartofler
400 G. Gulerødder
2 stk. Rødløg
2-3 stk. Forårsløg
½ stk. Broccoli
Babysalat
Timian

Salt & Peber
Olivenolie
Neutral olie (planteolie)
Smør  

Kokkens tip: Jeg anbefaler 100 gram brisler pr person, da der er forholdsvis meget fedt omkring kirtlerne. 

Pochering: varmebehandling af madvarer i væske lige under kogepunktet.Fremgangsmåde:

1) Brisler udvandes i 4-5 timer i koldt vand som skiftes et par gange undervejs. Når brislerne er udvandet skal de pochere i en gryde med laurbærblade, et løg, salt og et par kviste timian. Brislerne skal pochere ca. 40-45 min.

Tag dem op af lagen og læg dem i let pres (f.eks. mellem to tallerkener) mens de afkøler. Derefter fjenes hinder og fedt.

Brislerne skæres forsigtigt i mindre stykker. Paneres i rasp og steges i neutral olie og smør. Krydres med salt og peber.

2) De blå kartofler steges i ovn ved 190º. Blandes med olivenolie, salt og peber.

3) Gulerødder skrælles og skæres i 6 cm stykker som flækkes på skrå. Steges i ovn ved 190 grader. Blandes med olivenolie, hel spidskommen, salt og peber.

4) Rødløg skæres i både og steges i ovn ved 190º. Husk lige lidt olivenolie, salt og peber samt timian.

5) Broccoli skæres i små buketter og blanceres.

Anretning: Læg lidt salat i bunden. 3 stk brisler. Lidt blå kartofler og gulerødder. 2-3 buketter broccoli. På toppen kommes de 2 slags løg. Lidt frisk timian og evt kørvel bruges som pynt. Drys med havsalt.

Olivenolie servers on the side.

Denne ret serverede jeg som aftensmåltid. Men den ville også være fin som frokost. Hvis den skal mætte mere kan man tilføje lidt ekstra blå kartofler, gulerødder samt salatblade. Som nævnt vil jeg ikke anbefale mere end 100 gram kød pr person da det er rimelig fedtholdigt.   


Ingen kommentarer:

Send en kommentar