fredag den 6. januar 2012

Karry masala Kalkun, i spicy sauce.

Så skal der igen laves mad til familien :o)  Det er blevet tid til lidt fjerkræ.. nærmere betegnet et lækkert og magert kalkunbryst.. "Øh, er det girls night out?" kunne man fristes til at spørge. Men nej det er det slet ikke.. og når du ser retten er du ikke i tvivl. Men nu du siger det... så tror jeg da snart tiden er kommet til noget mad til pigerne! Sådan let og frisk. Jeg går lige i boksen. 

.....................  Jo jeg har fået min kaffe! Så kan jeg vel godt komme igang..

              come on chop chop.. :o)


Kalkun - karry masala - Kartofler



Karry masala kalkun. Ready to eat.

Ingredienser: (4 cuverter)

Gryderetten:
500 G. Kalkunbryst
Karry masala
1 stk. stort Løg
3-4 fed Hvidløg
1 ds. Hakket tomat
600 G. Kartofler
2½ dl. Fløde eller kokosmælk
Olivenolie
Salt & Peber

Topping:
2 stk. Gulerødder
20 stk. Rosenkål
1-2 stk. Rødløg
Timian

Fremgangsmåde:

1) Kalkun skæres i store chunks. Så store som du ønsker det. Brunes rigtig godt af i olie, i en passende størrelse gryde. Grofthakket løg og hvidløg kommes også i gryden. 

2) Tilsæt karry masala og brun også det godt af.

3) Fløde/kokosmælk kommes i gryden. Plus hakket tomat og et par dl vand, så det lige dækker kødet.

4) Lad gryden simre indtil kødet mangler 10 minutter. Så tilsættes kartofler og gulerødder i store tern.

5) Til topping skæres rosenkål i halve. Rødløg i både. Gulerødder snittes i julienne (tændstik størrelse).
Først sauteres løg i gryden. Krydr med timian. Efter et par minutter kommes rosenkål i samme gryde. Sauter det af sammen et par minutter sammen med honning, salt og sort peber.
Til sidst vendes gulerødder i. Så skal der bare slukkes for varmen. Der må gerne stadig være bid i grøntsagerne.

Så er det spisetid!

Karry masala er et hjemmelavet blandingskrydderi. Bestående af nedenstående:
(Opskriften på krydderriblandingen er lavet af en af mine gamle kokkekollegaer - Så vi siger tak til John Adserballe :-))

Korianderfrø - Spidskommen
Hvidløgspulver - Paprika
Gurkemeje - Bukkehornsfrø
Laurbærblade - Ingefær
Chili - Gule sennepsfrø
Sort peber - Kanel
Fennikelfrø - Nelliker
Brun kardemomme - muskatblomme

Jo det var en størrere omgang.. men du kan bare vælge nogle krydderier som du godt kan lide. Eller kig i dit køkkenskab.. karry, spidskommen, paprika, korianderfrø.. så er du godt på vej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar