lørdag den 19. november 2011

Kanin, venner & de 3 små, nu som opskrift.

Så blev det weekend og den blev skudt igang sammen med Diemers og ullifar alias Ulrik. Jeg havde købt en kanin hos slagteren tidligere på ugen. Den var egentlig tiltænkt fruen og jeg selv som fredagens hyggeaftensmåltid. Men da vi pludselig blev 5 voksne og 3 små børn, blev det lavet om til en forret som vi kunne hapse til inden burgerne var klar. Vi knappede også en god flaske rødvin op (som Diemers havde medbragt).. så bliver det jo som oftes en god aften ;o)

Så her kommer min opskrift på hvordan en kanin kan tilbredes som lækker forret. Prøv det.

Forret:

Kanin / Rødløg / Knoldselleri / Hokaido  

Ristede kanin anrettet på bund af smørbrunet knoldselleri, rødløgskompot samt hokaido. Dekorerede med balsamico glace.



Kanin på bordet - Eat it!

Ingredienser:

1 stk. Kanin
3-4 stk. Rødløg
40 gram smør
1 dl. Rødvin
2 spsk mørk balsamico
1 spsk. sukker

200 gram knoldselleri
hokaido græskar
Balsamico glace
Frisk Timian

Fremgangsmåde:

1) Kaninen parteres og krydres godt med salt, peber, timian og oliven olie. Ristes på panden og bages førdig i ovnen ved 190 grader.

2) Rødløgskompot: Løg snittes fint i halve ringe, og lægges i en gryde med rødvin, balsamico, sukker, salt og 40 gram smør. Lad det stå ved lav varme indtil alt saften er kogt ind og løgene er møre. Husk at smage til, måske lidt mere sukker eller vin. 

3) Selleri i små tern ristes hårdt i smør indtil de er møre. Til sidst tilsættes hokaido i juilenne (tændstikstørrelse) og panden slukkes. 

Anrettes på fade eller tallerkner. 
                                                    
Så spiser vi kaninen mens bøfferne bliver færdige i ovnen..


Hovedret:

okse /  Bacon / tomater / peberfrugt

Homemade burgers all the way - Hakkebøf, Bacon, ost, burgerbolle, ketchup, syltede agurker, tomat, salat, bagte peberfrugter, Bagte rodfrugter.



Hjemmelavet burger - Lækkert nok! 

Fruen havde bagt burgerboller, så skal se om jeg ikke kan få opskriften luret ud af hende.

Ingredienser:

1 kg. Hakket oksekød
Burgerboller
300 gram bacon
4 stk rød peberfrugt
parmesan ost / mozarella
syltede Agurker (Opskrift kommer senere)
4 Tomater
salat
1,2 kg Blandede  rodfrugter (jeg brugte kartofler, rødbeder, persillerødder, gulerødder)
ketchup (opskrift kommer snarest)
Dressing ( laves f.eks med creme fraiche, paprika, citronskal, tomatpure, løg)

Fremgangsmåde:

1) Hakkebøfferne formes og steges, bacon kan  steges i ovnen

2) Peberfrugter skæres i kvarte og bages i ovnen med hvidløg og oliven olie

3)  Rodfrugter skæres i passende stykker og steges i ovnen

Så skulle vi være klar til byg selv burger!

Get stock in - Enjoy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar