torsdag den 17. november 2011

Lasagne - efter selskabet ved siden af!

Efter "selskabet ved siden af" var slut og vi var kommet hjem fra aalborg, samt en enkelt dag på jobbet skulle de sidste rester bruges. Der var lidt sorte bønner, en persillerod, et par gulerødder, lidt knoldselleri og blomkål (som jeg brugte til salaten) tilbage i køleskabet.. 
Så købte jeg et pund hakket okse og var klar til at trylle en lasagne op til familien. Og når man selv laver pastaplader så er lasagne bare en god spise.

Ja vi ved jo alle hvordan en lasagne ser ud... og jeg godt meddele at der blev spist op!!!Lasagnen var lækker og blev spist op :o)


   

Oksekødslasagne med gulerødder og sorte bønner            

Ingredienser:

500 gram Hakket oksekød
1stk. Løg (stort)
4 fed Hvidløg
1 lille ds Tomatpuré
1ds Hakkede tomater
4 stk. Gulerødder
Persillerod
1/4 stk knoldselleri
170 gram kogte bønner.
oksebouillon
4 dl. Bechamelsauce 
200 gram Revet mozzarella
Planteolie til stegning
Oregano 
Timian
Salt, peber

Pasta til lasagneplader:
2 Æg
200 gram Durum mel
1 spsk. Planteolie
Vand

1) Pasta: Æggene piskes og blandes i en skål sammen med durum mel og olie. Dejen æltes godt igennem, mens vandet forsigtigt tilsættes. Lad dejen hvile i køleskab til kødsovsen er færdig.

2) Kødsovs: Løg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en gryde med lidt olie. Kødet tilsættes og brunes godt af. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Tilsæt revne gulerødder og fintsnittet persillerod og knoldselleri. 
Tilsæt sorte bønner. 
Smag til med oregano, timian, salt, peber og evt. lidt okseboullion hvis der mangler lidt smag. Lad kødsovsen simre 15 minutter.

3) Pastaen rulles ud til plader på en pastamaskine.

4) Tag et ovnfast fad (ca. 20x30 cm). Saml lasagnen ved skiftevis at lægge kødsovs, bechamelsauce og plader oven på hinanden. Start med kødsovs og slut med bechamelsauce og revet ost på toppen. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25 minutter ved 180 grader.
Obs. Hvis der bruges købte lasagneplader forlænges bagetiden med ca. 10 minutter.

"Så skal vi spise" ;o)

Hvis du selv vil lave becemel er det lavet af løg, mælk, laurbbærblad, salt og peber.. koge.. jævne med roux (smør og mel). 
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar