"Hvad skal vi spise i dag?" spørger fruen.. øhh ja.. det ved jeg ikke, men jeg kan da lige kigge i køleskabet. dumdidej.. hvad gemmer der sig.. hmm.. blomkål... et bundt persille som gerne vil bruges... to håndfulde shitaki svampe og lidt hvidløg... okay.. jo men så skal vi have blomkålssuppe med pesto og ristede shitaki svampe.. men der mangler lige noget.. "vi har bacontern i fryseren" kommer det så fra fruen! Jamen så laver vi ristede bacon til som topping. Jeg bagte rigelig med boller i går, så vi spiser da lige brød til. Jo, det bliver en lækker aftensmad.
Chop chop så må jeg hellere komme igang.
Blomkålssuppe - Pesto - Svampe - Bacon
Ingredienser: (nok til 3-4 personer)
Suppen:
½ stk. Blomkål
1 stort Løg
2-3 fed Hvidløg
1 dl kokosMælk
evt. grønsagsbouillon
Pesto:1 bdt. Persille
Olivenolie
1 fed Hvidløg
25 gram Parmesan ost
30 gram Kerner (Pinjekerner eller græskarkerner)
Citronsaft
Topping:
2 håndfulde Shitaki svampe
150 gram Bacon i tern
Salt & Peber
Fremgangsmåde:
1) Løg, hvidløg og blomkål sauteres i olivenolie 3-4 minutter.
2) Tilsæt kokosmælk og vand så det lige dækker. Lad det simre ca. 10 minutter til det er helt mørt. Blendes til en lind masse. Hæld tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
3) Til pestoen blendes persillle, hvidløg, kerner, parmesan ost og olie godt sammen. smag til med salt og citronsaft.
4) Bacon ristes på tør pande. Tages af panden, og shitaki ristes på samme pande, tilsæt gerne lidt smør. Husk at smage til med salt og peber.
Så kan der serveres.
Chop chop så må jeg hellere komme igang.
Blomkålssuppe, pesto, shitaki, bacon |
Blomkålssuppe - Pesto - Svampe - Bacon
Ingredienser: (nok til 3-4 personer)
Suppen:
½ stk. Blomkål
1 stort Løg
2-3 fed Hvidløg
1 dl kokosMælk
evt. grønsagsbouillon
Pesto:1 bdt. Persille
Olivenolie
1 fed Hvidløg
25 gram Parmesan ost
30 gram Kerner (Pinjekerner eller græskarkerner)
Citronsaft
Topping:
2 håndfulde Shitaki svampe
150 gram Bacon i tern
Salt & Peber
Fremgangsmåde:
1) Løg, hvidløg og blomkål sauteres i olivenolie 3-4 minutter.
2) Tilsæt kokosmælk og vand så det lige dækker. Lad det simre ca. 10 minutter til det er helt mørt. Blendes til en lind masse. Hæld tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
3) Til pestoen blendes persillle, hvidløg, kerner, parmesan ost og olie godt sammen. smag til med salt og citronsaft.
4) Bacon ristes på tør pande. Tages af panden, og shitaki ristes på samme pande, tilsæt gerne lidt smør. Husk at smage til med salt og peber.
Så kan der serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar