Niels Vinter kom forbi - ja det gør nu egentlig hver uge, på skolen hvor jeg arbejder. Det er Niels som har alle de gode sager fra samsø. Han har forbindelse til alle de lokale bønder og holder styr på at de dyrker og producere det som de skal, og som fastlandet har behov for. Jeg tror det er ham der er chefen på øen! (men det er som om han holder det lidt hemmeligt!)
Denne uge havde han bl.a grønkål og elstar æbler med i vognen. Det blev til denne lækre salat som passer perfekt til julebordet. Det er jo ren samsø delight - Ohh det bliver en god jul i år :-)
Ingredienser:
1 stor håndfuld Grønkål
3 stk. Æbler (jeg brugte elstar fra samsø)
1 stk. Granatæble
1 lille bundt bredbladet persille
10-12 fed hvidløg
1 stk. Citron
Oliven olie
Hvid balsamico (hvidvins eddike er næsten det samme)
1 dl. Perlebyg
Fremgangsmåde:
1) Grønkålen skylles grundig, stokken pilles fra. Hakkes så fint som mulig.
2) Æbler skæres i 8 små "både" og befries for kernehus. Bages i ovnen 5 min ved 170 grader med lidt citronsaft og olie.
3) Perlebyg koges 20-25 minutter i letsaltet vand.
4) Hvidløg med skræl på ristes på en pande i oliven olie ved lav varme. Indtil de begynder at blive gyldne og bløde under skallen.
5) Grønkål, perlebyg, æbler, blandes godt sammen. Smages til med hvid balsamico, oliven olie salt og peber. Puttes i en flot skål.
6) Pynt op med granatæbler, plukket persille og ristede hvidløg.
Denne uge havde han bl.a grønkål og elstar æbler med i vognen. Det blev til denne lækre salat som passer perfekt til julebordet. Det er jo ren samsø delight - Ohh det bliver en god jul i år :-)
Grønkål, æbler, perlebyg |
Ingredienser:
1 stor håndfuld Grønkål
3 stk. Æbler (jeg brugte elstar fra samsø)
1 stk. Granatæble
1 lille bundt bredbladet persille
10-12 fed hvidløg
1 stk. Citron
Oliven olie
Hvid balsamico (hvidvins eddike er næsten det samme)
1 dl. Perlebyg
Fremgangsmåde:
1) Grønkålen skylles grundig, stokken pilles fra. Hakkes så fint som mulig.
2) Æbler skæres i 8 små "både" og befries for kernehus. Bages i ovnen 5 min ved 170 grader med lidt citronsaft og olie.
3) Perlebyg koges 20-25 minutter i letsaltet vand.
4) Hvidløg med skræl på ristes på en pande i oliven olie ved lav varme. Indtil de begynder at blive gyldne og bløde under skallen.
5) Grønkål, perlebyg, æbler, blandes godt sammen. Smages til med hvid balsamico, oliven olie salt og peber. Puttes i en flot skål.
6) Pynt op med granatæbler, plukket persille og ristede hvidløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar