Det er blevet tid til en omgang svinekæber.. denne gang i nye klæder.. så en lidt friskere udgave.. ikke så mange rodfrugter og heavy sauce. Så jeg tænker noget i retning af.. elstar æbler fra samsø.. altså som braiserings juice.. Æblerne giver en rigtig god syre til kæberne..og frisker dem lidt op. Jeg putter også lige en stang vanilje ned i gryden.
Så bliver det noget med en bund af grønne linser.. bagte rødløg.. frisk salat.. det bliver som at gå en tur i skoven..
Der kommer også lige små fine gulerødder i felten.. Og lagen fra svinekæberne koger vi ned til en lækker reduktion.. æble og vanilje jus.. mums utrolig lækkert.
Rikke og Rasmus kiggede forbi til at prøve denne nye lækre ret.. Det var rigtig hyggeligt.
Svinekæber - Æbler - Vanilje - Timian
Ingredienser:
1 kg Svinekæber
5 dl. æblejuice
½ stang Vanilje
Timian
Hel korianderfrø (ca. 20 frø)
3-4 fed Hvidløg
1 stk. Alm løg
350 g. Grønne linser
3 stk. Rødløg
3 stk. Gulerødder
2 stk. æbler
1 stk. Rød peberfrugt
Hel spidskommen
Olivenolie
Salat
Fremgangsmåde:
1) Svinekæberne befries for de værste sener. Brunes godt af i en stegegryde sammen med 1 gulerod, hvidløg, timian og løg, skåret i grove stykker. Tilsæt evt lidt grønsagsboullion. Det skal ikke være kødfond da saucen dermed bliver for krafftig.
2) Tilsæt æblejuice og vand så det lige knap dækker svinekæberne. Korianderfrø, En ½ vaniljestang som er flækket, samt kornene skrabet ud, kommes i gryden. Krydr med salt og peber. Lad det simre under låg indtil svinekæberne er godt møre. (ca. 70 min.)
3) De grønne linser koges i letsaltet vand 20-25 minutter. Vandet hældes fra og peberfrugt i små tern vendes i. Smages til med salt og peber samt lidt olivenolie.
4) Gulerødder skrælles og skæres ud i små aflange stykker. Bages i ovn med olivenolie og hel spidskommen. 185 grader i ovn.
5) Rødløg skrælles og skæres i både. Bages i ovn med olivenolie, salt og peber. Ved 185 grader.
6) Æbler skæres i stykker af ca 2 x 2 cm. Blandes med lidt citron og olivenolie. Steges i ovn ved 185 grader i 5 minutter.
7) Salaten skylles i koldt vand.
8) Når svinekæberne er møre tages de op af saucen. Løg og gulerødder tages op af gryden og smides ud. Saucen reduceres til 2/3 dele. Smages til med salt, peber og vanilje. Tilsidst jævnes saucen.
Det hele anrettes på et stort fad. Læg linserne i bunden, dernæst salat, løg og gulerødder. Svinekæber som er plukket i 3 stykker pr kæbe lægges dernæst på. Top op med æbler.
Saucen serveres ved siden af. Dekorer evt. fadet med lidt sauce og drys med havsalt.
Jeg serverede dukkah on the side som topping. (opskriften er i indlægget før dette)
Så bliver det noget med en bund af grønne linser.. bagte rødløg.. frisk salat.. det bliver som at gå en tur i skoven..
Der kommer også lige små fine gulerødder i felten.. Og lagen fra svinekæberne koger vi ned til en lækker reduktion.. æble og vanilje jus.. mums utrolig lækkert.
Rikke og Rasmus kiggede forbi til at prøve denne nye lækre ret.. Det var rigtig hyggeligt.
Svinekæber - Æbler - Vanilje - Timian
svinekæber i æblejuice og vanilje |
Ingredienser:
1 kg Svinekæber
5 dl. æblejuice
½ stang Vanilje
Timian
Hel korianderfrø (ca. 20 frø)
3-4 fed Hvidløg
1 stk. Alm løg
350 g. Grønne linser
3 stk. Rødløg
3 stk. Gulerødder
2 stk. æbler
1 stk. Rød peberfrugt
Hel spidskommen
Olivenolie
Salat
Fremgangsmåde:
1) Svinekæberne befries for de værste sener. Brunes godt af i en stegegryde sammen med 1 gulerod, hvidløg, timian og løg, skåret i grove stykker. Tilsæt evt lidt grønsagsboullion. Det skal ikke være kødfond da saucen dermed bliver for krafftig.
2) Tilsæt æblejuice og vand så det lige knap dækker svinekæberne. Korianderfrø, En ½ vaniljestang som er flækket, samt kornene skrabet ud, kommes i gryden. Krydr med salt og peber. Lad det simre under låg indtil svinekæberne er godt møre. (ca. 70 min.)
3) De grønne linser koges i letsaltet vand 20-25 minutter. Vandet hældes fra og peberfrugt i små tern vendes i. Smages til med salt og peber samt lidt olivenolie.
4) Gulerødder skrælles og skæres ud i små aflange stykker. Bages i ovn med olivenolie og hel spidskommen. 185 grader i ovn.
5) Rødløg skrælles og skæres i både. Bages i ovn med olivenolie, salt og peber. Ved 185 grader.
6) Æbler skæres i stykker af ca 2 x 2 cm. Blandes med lidt citron og olivenolie. Steges i ovn ved 185 grader i 5 minutter.
7) Salaten skylles i koldt vand.
8) Når svinekæberne er møre tages de op af saucen. Løg og gulerødder tages op af gryden og smides ud. Saucen reduceres til 2/3 dele. Smages til med salt, peber og vanilje. Tilsidst jævnes saucen.
Det hele anrettes på et stort fad. Læg linserne i bunden, dernæst salat, løg og gulerødder. Svinekæber som er plukket i 3 stykker pr kæbe lægges dernæst på. Top op med æbler.
Saucen serveres ved siden af. Dekorer evt. fadet med lidt sauce og drys med havsalt.
Jeg serverede dukkah on the side som topping. (opskriften er i indlægget før dette)
Fræk kombination med vaniljen - meget spændende idé! Og så ser det rigtig lækkert ud :-)
SvarSletMange tak. Ja det fungere rigtig godt og giver retten utrolig meget finesse. Saucen er jo vigtig ;-)
SvarSlet