Efter de første to retter, som sad lige i skabet, er vi nået frem til det søde. Desserten havde Jan taget ansvaret for.
Har Jan mon været i Italien og sælge briller.. resultatet var, som kun en lokal italiener kan lave det! Namme nam, den var lækker.
Dessert:
Canoli –
klassisk italiensk.
Sprøde ruller med cremet ricottafyld
Sprøde canoli med ricotta. |
Ingredienser:
Dejen til rullerne:
250 g.
Hvedemel
25 g. Sukker
1 tsk.
Kakaopulver
½ tsk.
Kanelpulver
Salt
3 spsk.
Planteolie
Ca. 1 dl.
Hvidvin
Planteolie
til stegning
Ricottafyld:
700 g.
Ricotta ost.
150 g.
Flormelis
1 tsk.
Vaniljesukker
½ tsk.
Kanelpulver
40 g. Hakket
mørk chokolade
200 G. Friske blåbær
200 G. Friske blåbær
Fremgangsmåde:
1) Dejen: Alle de tørre ingredienser
blandes sammen i en skål. Olie og hvidvin æltes i. Dejen æltes godt igennem
nogle minutter.
Lad dejen
hvile på køkkenbordet i 30 minutter.
2) Når canolirørene skal laves skæres
dejen ud i 4 stykker og rulles igennem en pastamaskine. Dejen skal igennem
flere gange, og skal være indstillet på den næst-tyndeste plade på pastamaskinen. Brug et af
canolirørene til at måle, hvor stor dejstykket skal være. Det skal skæres
lidt på skrå.
Lad os lige
lave en demo.
Le chef laver demo med de smarte canolirør - købt på amazone.co.uk |
Rørene
steges i en gryde med 3-4 cm olie. Rørene skal steges til de er gyldne og
sprøde.
Næh se nogle fine sprøde canoli som Le chef laver. |
3) Fyld:
Rør ricottaen godt i en skål. Tilsæt flormelis, vanilje, kanel, og til sidst hakket
chokolade. Kom fyldet i en sprøjtepose, så det er klar til at komme i canoli
rørene.
4) Når de lækre sprøde canoli rør er
klar kommes ricottacremen i. Tallerknerne pyntes med lidt grønne blade fra haven, og friske blåbær.
Se, det er
bare lækkert!
The Italien job, the sweet and crispy way!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar