onsdag den 5. december 2012

Gravad oksefilet - Madsvinene 1:3 - Okt 2012


Madsvinenes efterår 2012..  Det går rigtig godt i drengeklubben. Selvom Uberswien er flyttet til København så styre Le Chef slagets gang... eller det styrer måske nærmest sig selv. Det er jo som dengang Peter lavede Osso Buco. Hvis nogen er i tvivl.. Så betyder det at det går RIGTIG godt :o)

Vi starter op med en omgang gravad oksefilet.

Morten blev manden med kødet denne aften. Lad os se hvordan det gik.

Forret:
Okse - Manchego - Rødløg 
Gravad oksefilet i koriander, serveret med syltede rødløg,  



Ingredienser: - 6 cov.-

500 G. Oksefilet                                      
2 spsk. Salt                                                  
20 stk. Korianderfrø                              
1 spsk. Brun farin

100 G. Manchego ost
2 stk. kakaobønner
2 skiver Rugbrød(gerne fra i går)
                       
2-3 stk. rødløg
200 G. Sukker
2 dl. Eddike

Past. æggeblommer  
Hvidløg              
Hvidvinseddike                          
Planteolie

Timian        
Spansk kørvel eller oregano







Fremgangsmåde:

Gravet okse
1) Oksefileten afpareres og flækkes på langs.

2) Salt, brun farin og ristede hele korianderfrø blandes godt sammen og gnides grundigt ind i oksefileten.

3) Nu skal oksefileten ligge og trække i 24 timer på køl. Husk at pakke den godt ind. … Okay hva´ nu Le Chef?? Skal vi spille ps3 indtil i morgen kl. 19.00!! Nej det skal vi da ikke.. jeg har nemlig snydt lidt hjemmefra ;o) 

Estragonmayonaise
4) Æggeblommer blendes med hvidløg og salt. Tilsæt et skvæt hvidvinseddike. Olien tilsættes lidt af gangen under konstant piskning.

Syltede rødløg
5) Rødløg skrælles. Skæres i både 6-8 stykker.

6) Eddike, sukker, kanelstang og timian koges sammen. Løg kommes i gryden, lad det derefter simre 5 min. Sluk for gryden og lad den stå med låg indtil der skal anrettes.
Juster til sidst smagen med hvidvinseddike, salt og peber.

7) Rugbrød tørres og blendes til rasp. Tilsæt 1-2 hele kakaobønner som er kvast helt fint. 
Så skal der anrettes. Oksen skæres i tynde skiver og lægges i bunden af tallerknen. Dekorer med syltede rødløg, høvlet manchego, aioli, frissé salat og kakao/rugbrød crunch.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar