lørdag den 14. marts 2015

Syltede stikkelsbær, på øverste hylde!

De sidste stikkelsbær fra sidste års høst! Så er jeg klar til ny høst. 

Skal du have et glas med nogle syltede sager, af den gode slags. Ja så skal du helt klart prøve disse lækre syltede stikkelsbær. 

Jeg har altid et glas stående på øverste hylde i mit køleskab. Det hælder dog at glasset er tomt! De lækre stikkelsbær fungere nemlig til mange ting. Prøv dem på en sønderjysk spegepølse, eller som tilbehør til en ret med svinemørbrad eller svinefilet. De er også gode til blå ost. Prøv dig frem. Jeg hører gerne om din favorit med stikkelsbær.

Lad os så få lavet syltede stikkelsbær. 

Så er der syltede stikkelsbær

Ingredienser

500 gram stikkelsbær
375 gram sukker
3 dl. eddike
2 dl. vand
3-4 cm kanelstang
en kvart vaniljestang (korn skrabes ud, og det hele skal i gryden)
en frisk kvist timian

Fremgangsmåde

1) Vand, eddike, sukker, kanel, vanilje og timian koges op.

2) Stikkelsbærrene kommes i gryden, bring det forsigtigt til kogepunktet.

3) stikkelsbærrene sigtes fra og lagen reduceres til en tynd sirup.

4) Put stikkelsbærrene i et patentglas og hæld lage over så det lige dækker.

Så er glasset fyldt op - og tilbage på øverste hylde!
 De kan holde sig flere måneder på køl.

Dette er en lækkerbisken!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar