Noget til den søde tand.. ja, det er altid lækkert og meget velkommen. Noa´s dagplejemor Lotte sendte en stor pose boysenbær med drengen hjem :o) .. Morens velkomsthilsen var så "Nårh, Noa du skal da vist bage kage sammen med Far".
Som sagt så gjort.
Mandler - Boysenbær - Chokolade
Intens mandelkage med friske boysenbær.
Ingredienser:
2 stk. Æg
125 G. Blødt smør
125 G. Sukker
125 G. Mandler (blendet meget fint)
25 G. Mel
1 tsk. Vanilje
50 G. Chokolade 60%
Boysenbær (en god stor håndfuld)
25 G. sukker til boysenbærrene.
Fremgangsmåde:
1) Smør og sukker røres sammen. Tilsæt æg og rør grundigt. Brug evt. en håndmikser, så smør, sukker og æg bliver rørt godt sammen.
2) Mandler og mel vendes i dejen med en dejskraber.
3) Smør en tærteform med rigelig smør.
4) Halvdelen af dejen kommes i formen. Fordel næsten alle boysenbærrene i dejen. Resten af dejen kommes over og til sidst presses lidt flere bær ned i dejen.
Gem lidt bær til at pynte kagen med når den er færdig.
5) Kagen bages ved 175º i ca 30 min.
6) Når kagen serveres pyntes den med de resterende boysenbær, lidt hakkede mandler og frisk mynte eller citronmelisse.
Jeg pyntede også kagen med lidt delcorf æbler i små stykker.
Servér evt. creme fraiche eller vaniljeis til. En friskbrygget espresso er også god til denne kage.
Sådan skete det, at familien fik en lille dessert denne dag :o)
Som sagt så gjort.
Mandler - Boysenbær - Chokolade
Intens mandelkage med friske boysenbær.
Færdigpyntet mandelkage. |
Delcorf æbler, boysenbær og mandler på toppen. |
Ingredienser:
2 stk. Æg
125 G. Blødt smør
125 G. Sukker
125 G. Mandler (blendet meget fint)
25 G. Mel
1 tsk. Vanilje
50 G. Chokolade 60%
Boysenbær (en god stor håndfuld)
25 G. sukker til boysenbærrene.
Fremgangsmåde:
1) Smør og sukker røres sammen. Tilsæt æg og rør grundigt. Brug evt. en håndmikser, så smør, sukker og æg bliver rørt godt sammen.
2) Mandler og mel vendes i dejen med en dejskraber.
3) Smør en tærteform med rigelig smør.
4) Halvdelen af dejen kommes i formen. Fordel næsten alle boysenbærrene i dejen. Resten af dejen kommes over og til sidst presses lidt flere bær ned i dejen.
Gem lidt bær til at pynte kagen med når den er færdig.
5) Kagen bages ved 175º i ca 30 min.
6) Når kagen serveres pyntes den med de resterende boysenbær, lidt hakkede mandler og frisk mynte eller citronmelisse.
Jeg pyntede også kagen med lidt delcorf æbler i små stykker.
Servér evt. creme fraiche eller vaniljeis til. En friskbrygget espresso er også god til denne kage.
Sådan skete det, at familien fik en lille dessert denne dag :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar