I sidste uge fik jeg pludselig sådan en lyst til marmorkage... jo, det er en svundet tid, dengang mormor serverede marmorkage til eftermiddag, med en kop saftevand.
Susan og Thomas kommer på besøg i dag, så jeg vil servere marmorkage og saftevand. De voksne må gerne få kaffe og te ;o)
Jeg har dog opgraderet kagen med lidt mørk og hvid chokolade.
Gourmet Diner goes classic!
Mormors marmorkage - nu med rigtig chokolade
Ingredienser
225 gram blødt smør
225 gram rørsukker
4 æg
1 tsk. vaniljesukker
225 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakaopulver
75 gram mørk chokolade
75 gram hvid chokolade
Fremgangsmåde
1) Smør og sukker piskes sammen.
2) Tilsæt et æg af gangen. Derefter vaniljesukker.
3) Mel og bagepulver røres grundigt i dejen.
4) Dejen deles i to. Kom smeltet mørk chokolade og kakaopulver i den ene halvdel. Den hvide smeltede chokolade, røres i den anden halvdel af dejen.
Kom dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med en tynd gaffel om der hænger dej på, og giv den evt. 5 minutter mere, hvis dejen ikke slipper helt. Det virker umiddelbart som lang tid, men det tager noget tid for denne kage at blive færdig :o) Men til gengæld er den nem og hurtig at bikse sammen.
Det kræver tålmodighed når man går tilbage i tiden og bager marmorkage!
Susan og Thomas kommer på besøg i dag, så jeg vil servere marmorkage og saftevand. De voksne må gerne få kaffe og te ;o)
Jeg har dog opgraderet kagen med lidt mørk og hvid chokolade.
Gourmet Diner goes classic!
Mormors marmorkage - nu med rigtig chokolade
Marmorkage i sen sensommersol! |
Marmorkage som mormor ville være stolt af! |
Ingredienser
225 gram blødt smør
225 gram rørsukker
4 æg
1 tsk. vaniljesukker
225 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakaopulver
75 gram mørk chokolade
75 gram hvid chokolade
Fremgangsmåde
1) Smør og sukker piskes sammen.
2) Tilsæt et æg af gangen. Derefter vaniljesukker.
3) Mel og bagepulver røres grundigt i dejen.
4) Dejen deles i to. Kom smeltet mørk chokolade og kakaopulver i den ene halvdel. Den hvide smeltede chokolade, røres i den anden halvdel af dejen.
Kom dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med en tynd gaffel om der hænger dej på, og giv den evt. 5 minutter mere, hvis dejen ikke slipper helt. Det virker umiddelbart som lang tid, men det tager noget tid for denne kage at blive færdig :o) Men til gengæld er den nem og hurtig at bikse sammen.
Det kræver tålmodighed når man går tilbage i tiden og bager marmorkage!
Lyder lækker. prøver at lave den i madkunskab!
SvarSletJa sådan en klassiker går aldrig af mode ;o) God fornøjelse.
Slet