søndag den 7. februar 2016

Wok med marineret kylling og kokossauce

Jeg har en ældre wokpande som står inde bagerst i mit køkkenskab... så tænkte, at det måske var på tide at lufte den lidt. 

Derfor står den på wok i aften...

Wok med marineret kylling i kokossauce



Ingredienser 4 pers.
500 gram kyllingebryst
soya
1-2 tsk. karry 
½ tsk. spidskommen 

400 gram ris 

½ stk. porre
3-4 stk. gulerødder
1-2 stk. rød peberfrugt
1 stort løg
3-4 fed hvidløg
3 dl. hønsefond
1 ds. kokosmælk
1 tsk. tomatpuré

Fremgangsmåde
1) Kylling skæres ud i mindre stykker og marineres i soya, karry og spidskommen ved at vende det godt sammen i en skål.

2) Risene koges i vand med lidt salt. 

3) Porre, gulerødder, peberfrugt og løg snittes i så tynde strimler som du ønsker det. Jeg synes, at det er lækkert, hvis det ikke er for småt. Der må gerne være lidt bid i grøntsagerne. Sauter porre, gulerødder og peberfrugt godt af og tag dem op af wokken og læg dem i en skål til senere.

4) Kyllingen sauteres i wokken med lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter. 

5) Hæld kokosmælk og hønsefond i samt 1 tsk. tomatpuré. Lad det simre indtil kyllingen er mør. Så skulle saucen også gerne have den rigtige konsistens.     


 
Så er det ved at være spisetid. Du kan nu vende de sauterede grønsager i wokken eller lægge dem ovenpå som topping. 

Så er det bare at servere - velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar