Jeg afholdt for nyligt min fødselsdag - 38 år ja tak, det er bare super. Herunder kommer årets fødselsdagsmenu.
Når jeg holder fødselsdag skiftes gæsterne til at komme med i det åbne køkken og hjælpe til med at anrette de forskellige retter. Det er altid rigtig hyggeligt og fungerer rigtig godt.
Aftenens menu var som følger.
Brombærgravad laks & fennikel
Flap meat & løg
Chokolade & karamel
Nu til hovedretten.
Flap meat & variation af løg
Grillet flap meat serveret med persillerodspuré, brændte løg og syltede rødløg. Dertil rosenkål og ristede kartofler med serrano
Ingredienser 6 cov.
1 kg. flap meat
rosmarin
4 fed hvidløg
200 gram persillerødder
2 dl. mælk
12 stk. rosenkål
10 gram smør
1 tsk. honning
hvid sesam
1,5 kg små kartofler
10 skiver serranoskinke
timian
Syltede brændte løg
Syltede rødløg
kørvel til pynt
Fremgangsmåde
1) Der sidder en lille sene på hver side af kødstykket, som skal skæres væk. Derefter er det bare at krydre det godt og brune det godt af på hver side, på en god varm pande. Derefter er det nemmest at stege det færdig i ovnen ved 160 grader. Brug evt. et stegetermometer. Når du rammer 57 grader er det rosa.
2) Persillerødder skrælles og skæres i mindre stykker. Koges møre i mælken. Sigt mælken fra og blend indtil puréen er helt fin. Smag til med salt og peber.
3) Kartofler skylles grundigt og koges i letsaltet vand. Når de er kølet af kan du sætte 2-3 kartofler på en grillpind. Tag et stykke serrano og sæt mellem kartoflerne.
Kartofler skal krydres med olivenolie, timian, salt og peber. Steg dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader lige inden servering.
4) Skær bunden af og fjern de yderste blade fra rosenkålen. Skær dem i halve. Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger skal rosenkålen en hurtig tur i vandet i 20 sekunder. Afkøl dem i koldt vand. Nu skal rosenkålen i et ovnfast fad med smør, honning, hvid sesam og lidt salt.
Sæt dem i ovnen 10 minutter ved 160 grader.
Så er vi klar til at anrette maden. Skænk rødvinen og find de store middagstallerkner frem.
Når jeg holder fødselsdag skiftes gæsterne til at komme med i det åbne køkken og hjælpe til med at anrette de forskellige retter. Det er altid rigtig hyggeligt og fungerer rigtig godt.
Aftenens menu var som følger.
Brombærgravad laks & fennikel
Flap meat & løg
Chokolade & karamel
Nu til hovedretten.
Flap meat & variation af løg
Grillet flap meat serveret med persillerodspuré, brændte løg og syltede rødløg. Dertil rosenkål og ristede kartofler med serrano
Lækker flap meat med duet af løg |
1 kg. flap meat
rosmarin
4 fed hvidløg
200 gram persillerødder
2 dl. mælk
12 stk. rosenkål
10 gram smør
1 tsk. honning
hvid sesam
1,5 kg små kartofler
10 skiver serranoskinke
timian
Syltede brændte løg
Syltede rødløg
kørvel til pynt
Fremgangsmåde
1) Der sidder en lille sene på hver side af kødstykket, som skal skæres væk. Derefter er det bare at krydre det godt og brune det godt af på hver side, på en god varm pande. Derefter er det nemmest at stege det færdig i ovnen ved 160 grader. Brug evt. et stegetermometer. Når du rammer 57 grader er det rosa.
2) Persillerødder skrælles og skæres i mindre stykker. Koges møre i mælken. Sigt mælken fra og blend indtil puréen er helt fin. Smag til med salt og peber.
3) Kartofler skylles grundigt og koges i letsaltet vand. Når de er kølet af kan du sætte 2-3 kartofler på en grillpind. Tag et stykke serrano og sæt mellem kartoflerne.
Kartofler skal krydres med olivenolie, timian, salt og peber. Steg dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader lige inden servering.
4) Skær bunden af og fjern de yderste blade fra rosenkålen. Skær dem i halve. Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger skal rosenkålen en hurtig tur i vandet i 20 sekunder. Afkøl dem i koldt vand. Nu skal rosenkålen i et ovnfast fad med smør, honning, hvid sesam og lidt salt.
Sæt dem i ovnen 10 minutter ved 160 grader.
Hovedret er klar! |
Anret som på billede eller lav din egen kreation :o) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar