Der skal mad på bordet... :o) Ja, det er da helt dejligt.
Dagens menu stod på en lækker omgang risotto. Det er rimelig simpelt at lave og man kan komme mange forskellige grøntsager i. Det mætter godt og med et par rejer til, så er dén hjemme.
Risotto & Tigerrejer
Lækker risotto med ristede tigerrejer og friske urter
Ingredienser
200 gram risotto ris
1 stk. løg
2 fed hvidløg
smør til at sautere risene i
ca. 7 dl. hønsebouillon
Tigerrejer (så mange du nu har lyst til)
1 stk. rød peberfrugt
Lidt blomkål (skal vendes i risottoen)
Friske krydderurter
Syltede rødløg
Fremgangsmåde
1) Risene skylles grundigt under koldt vand (Der kan være urenheder i risene. Der er også altid risstøv i poserne, som kan gøre risottoen lidt "grumset", så derfor skylles risene).
2) Løgene sauteres i olie og smør. Kom risene i gryden og lad dem sautere til de bliver "klare". Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen og rør jævnligt i risene. Risene skal koge ca. 20-30 min.
3) Når risene er næsten møre tilsættes peberfrugt i små tern samt fintsnittede blomkål. Husk at blive ved med at tilsætte bouillon så længe risen suger den til sig. Når risottoen er færdig står den også i gryden og bliver lidt mere fast. Derfor er det en god idé at give den lidt ekstra væske til sidst.
Pas på at konsistensen ikke bliver for fast.
4) Tigerrejerne smøres med olie og krydres med salt og peber. Steges på en god varm pande eller 10 minutter i ovnen ved 200 grader.
Så skal der serveres!
Dagens menu stod på en lækker omgang risotto. Det er rimelig simpelt at lave og man kan komme mange forskellige grøntsager i. Det mætter godt og med et par rejer til, så er dén hjemme.
Risotto & Tigerrejer
Lækker risotto med ristede tigerrejer og friske urter
Ingredienser
200 gram risotto ris
1 stk. løg
2 fed hvidløg
smør til at sautere risene i
ca. 7 dl. hønsebouillon
Tigerrejer (så mange du nu har lyst til)
1 stk. rød peberfrugt
Lidt blomkål (skal vendes i risottoen)
Friske krydderurter
Syltede rødløg
Fremgangsmåde
1) Risene skylles grundigt under koldt vand (Der kan være urenheder i risene. Der er også altid risstøv i poserne, som kan gøre risottoen lidt "grumset", så derfor skylles risene).
2) Løgene sauteres i olie og smør. Kom risene i gryden og lad dem sautere til de bliver "klare". Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen og rør jævnligt i risene. Risene skal koge ca. 20-30 min.
3) Når risene er næsten møre tilsættes peberfrugt i små tern samt fintsnittede blomkål. Husk at blive ved med at tilsætte bouillon så længe risen suger den til sig. Når risottoen er færdig står den også i gryden og bliver lidt mere fast. Derfor er det en god idé at give den lidt ekstra væske til sidst.
Pas på at konsistensen ikke bliver for fast.
4) Tigerrejerne smøres med olie og krydres med salt og peber. Steges på en god varm pande eller 10 minutter i ovnen ved 200 grader.
Så skal der serveres!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar