Står du og mangler en lille lækker snack til kaffen, eller den sidste lille hapser til dit store kagebord? Ja, så kunne denne lækre sag være det, du søger.
Den er rimelig simpel at lave og så kan den holde sig flere uger i køleskabet uden problem.
Florentiner - hasselnødder i karamel
Ingredienser
350 gram hasselnøddeflager (du kan også bruge mandelflager)
30 gram pistacienødder
85 gram honning
85 gram glucose
150 gram smør
1 dl. fløde
210 gram sukker
Fremgangsmåde
1) Honning, glucose, smør, fløde og sukker koges indtil det har en let gylden farve. Hvis du har et sukkertermometer skal den koge indtil ca. 110 grader.
2) Nu skal hasselnøddeflager og pistacienødder vendes i massen. Hæld det hele i en form, så det har en højde på 2-3 cm., og glat det ud i et jævn lag.
3) Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. indtil det har en flot gylden farve.
Stilles i køleskab et par timer. Når det er helt koldt kan du skære det ud i små mundrette stykker.
Så er de klar til servering. Du kan evt. pensle med smeltet chokolade på på toppen. Det er også lækkert.
Mums, lækkert til kaffen.
Den er rimelig simpel at lave og så kan den holde sig flere uger i køleskabet uden problem.
Florentiner - hasselnødder i karamel
Server florentiner sammen med en kop friskbrygget kaffe |
Lækre hasselnødder i karamel |
Ingredienser
350 gram hasselnøddeflager (du kan også bruge mandelflager)
30 gram pistacienødder
85 gram honning
85 gram glucose
150 gram smør
1 dl. fløde
210 gram sukker
Fremgangsmåde
1) Honning, glucose, smør, fløde og sukker koges indtil det har en let gylden farve. Hvis du har et sukkertermometer skal den koge indtil ca. 110 grader.
2) Nu skal hasselnøddeflager og pistacienødder vendes i massen. Hæld det hele i en form, så det har en højde på 2-3 cm., og glat det ud i et jævn lag.
3) Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. indtil det har en flot gylden farve.
Stilles i køleskab et par timer. Når det er helt koldt kan du skære det ud i små mundrette stykker.
Så er de klar til servering. Du kan evt. pensle med smeltet chokolade på på toppen. Det er også lækkert.
Mums, lækkert til kaffen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar