lørdag den 20. oktober 2018

Svinemørbrad og kål med æbler

Der skal jo mad på bordet... hver aften, sådan ca!

Jeg havde fundet en svinemørbrad i fryseren, så det var mit udgangspunkt. Det blev til denne tallerken:

Svinemørbrad - Kål - Æble 
lækker svinemørbrad anrettet på sauterede kål, æble og porrer




Ingredienser
1 stk. svinemørbrad
evt. hvidløg og frisk timian/rosmarin til stegning af mørbrad
½ savoykål
1 stk. porre
1 stk. rød peberfrugt 
1 stk. æble
Lidt karry
Spidskommen (hel eller stødt)
Korianderfrø (hel eller stødt)
Evt. et par grønne blade til at pynte retten med

Brød, korn eller andet tilbehør til som ekstra fylde til retten.  

Fremgangsmåde

1) Svinemørbrad befries for de værste sener. Brunes af på en pande ved høj varme, så den får en fin gyldenbrun stegeskorpe. Husk at krydre med rigelig salt og peber. Det er også lækkert at smide et par fed hvidløg og frisk timian eller rosmarin på panden når du bruner mørbraden af. Steges færdig i ovnen ved 160 grader indtil kernetemperaturen er 60 grader. Jeg kan godt lide, at den er lidt rosa, så er den stadig dejlig saftig.  

2) Kål snittes i strimler af 1 cm. Skylles derefter. Porre snittes på skrå og skylles. Peberfrugt skylles og snittes i aflange stykker. Æble skylles og skæres i 8 både uden kernehus. 

3) Kom olie og lidt smør på en varme pande. Kål, porre, karry, spidskommen og korianderfrø sauteres sammen på panden. 

Kom nu peberfrugt og æbler på panden. Lad det sautere et par minutter. Der skal gerne være lidt bid i det hele. Det er ikke så lækkert, hvis det hele er helt slattent.

Anret den udskårne mørbrad ovenpå en håndfuld af den lækre karrykål. Pynt gerne med et par grønne kviste, og vupti, så er der hverdagsmad, som ser festligt ud. 

Server gerne brød, korn eller andet til som ekstra fylde til retten. Har du en lækker grov og fyldig salat som du er vild med kan du servere den til, hvis den passer ind.

Kald på familien, og så er der måltidsfællesskab. 

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar