Når det blæser og de kolde måneder kommer over os, så ved man bare det er suppetid!
Så det blev menuen hos kokken og familien denne oktoberaften.
Gulerødder og Blomkål
Varm gulerod-blomkålssuppe med ristet bacon
Ingredienser
500 gram gulerødder
200 gram blomkål
1 fed hvidløg
1 lille alm. løg
hel spidskommen
ca. 1 l. hønsefond
lidt olie
200 gram bacon i tern
½ stk broccoli
Dukkah
Fremgangsmåde
Suppe
Løg pilles og snittes i mindre stykker. Sauteres i olie i en passende størrelse gryde.
Gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker. Blomkål skæres ligeledes i mindre stykker. Kom gulerødder og blomkål i gryden og lad det sautere sammen med løgene et par minutter.
Spidskommen, salt og peber drysses i gryden.
Hæld hønsefond i gryden og lad det simre under låg indtil gulerødderne er kogt møre.
Suppen blendes til en lind masse og smages til med soja og peber.
Tilbehør
Bacon kan nemt steges i ovnen ved 190 grader indtil det er sprødt og lækkert.
Broccoli skæres ud i små buketter og skylles godt. Hæld kogende vand over lige inden servering.
Server suppen med ristet bacon, broccoli og gerne lidt brød også.
Jeg serverede også denne lækre dukkah til. Den giver altså lige det sidste krydderi på toppen af suppen.
Velbekomme.
Gulerødder og Blomkål
Varm gulerod-blomkålssuppe med ristet bacon
Ingredienser
500 gram gulerødder
200 gram blomkål
1 fed hvidløg
1 lille alm. løg
hel spidskommen
ca. 1 l. hønsefond
lidt olie
200 gram bacon i tern
½ stk broccoli
Dukkah
Min lille assistent i sving |
Fremgangsmåde
Suppe
Løg pilles og snittes i mindre stykker. Sauteres i olie i en passende størrelse gryde.
Gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker. Blomkål skæres ligeledes i mindre stykker. Kom gulerødder og blomkål i gryden og lad det sautere sammen med løgene et par minutter.
Spidskommen, salt og peber drysses i gryden.
Hæld hønsefond i gryden og lad det simre under låg indtil gulerødderne er kogt møre.
Suppen blendes til en lind masse og smages til med soja og peber.
Tilbehør
Bacon kan nemt steges i ovnen ved 190 grader indtil det er sprødt og lækkert.
Broccoli skæres ud i små buketter og skylles godt. Hæld kogende vand over lige inden servering.
Server suppen med ristet bacon, broccoli og gerne lidt brød også.
Jeg serverede også denne lækre dukkah til. Den giver altså lige det sidste krydderi på toppen af suppen.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar