Marmeladelageret er næsten tomt! Og det duer jo altså ikke. Så derfor skulle der produceres en ny omgang marmelade.
Jeg fandt bl.a. et par poser stikkelsbær i fryseren. Det blev der denne fine marmelade ud af.
Stikkelsbærmarmelade
Ingredienser
700 gram stikkelsbær
320 gram sukker (juster sukkermængden efter hvor sure bærrene er)
½ stang vanilje
En smule citronsaft
Melatin til jævning og konservering
Fremgangsmåde
1) Stikkelsbær, sukker og korn fra vaniljestangen og selve vaniljestangen koges i en gryde. Når det har simret i 10 minutter blendes det, så de fleste stikkelsbær er blendet ud. Det gør ikke noget at der stadig er enkelte hele bær i.
2) Smag til med citronsaft og tilsæt melatin.
3) Marmeladen hældes på skoldede glas. Sæt læg på med det samme.
Så er der lækker marmelade på hylden. Den passer sig også godt til ostebordet eller sammen med lækre spegepølser.
Jeg fandt bl.a. et par poser stikkelsbær i fryseren. Det blev der denne fine marmelade ud af.
Stikkelsbærmarmelade
Lækker stikkelsbærkompot - god til ost |
700 gram stikkelsbær
320 gram sukker (juster sukkermængden efter hvor sure bærrene er)
½ stang vanilje
En smule citronsaft
Melatin til jævning og konservering
Fremgangsmåde
1) Stikkelsbær, sukker og korn fra vaniljestangen og selve vaniljestangen koges i en gryde. Når det har simret i 10 minutter blendes det, så de fleste stikkelsbær er blendet ud. Det gør ikke noget at der stadig er enkelte hele bær i.
2) Smag til med citronsaft og tilsæt melatin.
3) Marmeladen hældes på skoldede glas. Sæt læg på med det samme.
Så er der lækker marmelade på hylden. Den passer sig også godt til ostebordet eller sammen med lækre spegepølser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar