For et par uger siden havde vi den årlige sommerfest med Skals, HK og Fibiger Diemer. Sidst nævnte er dog udstationeret i Tanzania! Så de må tilslutte sig julefesten ;o)
Der er altid lækker mad på bordet, samt gode druer på flaske! Denne gang havde kokken tryllet lidt mad frem.
Desserten var denne lækre sommerkage*.
Jordbær - Hasselnødder - Creme fraiche
Ingredienser
Nøddebund:
1 spsk. mel (til springformen)
4 stk. æggehvider
1½ dl. sukker
200 gram fintmalede hasselnødder (mandler kan også bruges)
70 gram smør (smeltet og afkølet)
Fyld:
2 bakker friske jordbær (1 kg)
3 dl. piskefløde
3 dl. creme fraiche 38%
4 spsk. flormelis
kornene fra en stang vanilje
Fremgangsmåde
Nøddebund:
1) Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt af gangen.
2) Vend hasselnødder og smør i.
3) Smør en springform og drys den med mel. Fyld dejen i formen og bag den ved 170 grader i ca. 25 min.
Lad bunden køle lidt af og tag den ud af formen. Placér den på et fad og sæt den rengjorte springform omkring bunden, så der kan komme fyld i.
Fyld:
4) Skær de største jordbær i halve og sæt dem rundt i kanten af bunden. Fyld det midterste af bunden med hele jordbær. Husk at gemme lidt jordbær til at pynte kagen med.
5) Bland fløde, creme fraiche, flormelis og vanilje i en skål og pisk det med en elpisker til en luftig creme. Fyld forsigtigt cremen i springformen, men hold øje med at jordbærrene stadig ligger yderst i kanten.
Glat overfladen af og stil kagen på køl til næste 8-10 timer.
Pynt kagen af med friske jordbær og mynteblade fra haven. Hvis du så åbner en flaske hvidvin og serverer på terrassen, så bliver der fest ;o)
Så er vi alle fra den gamle og nedlagte igang.nu gruppe samlet. Fibiger Diemer er live i mobilen direkte fra Tanzania!
*opskriften har jeg fundet i madbladet Mad&venner
Der er altid lækker mad på bordet, samt gode druer på flaske! Denne gang havde kokken tryllet lidt mad frem.
Desserten var denne lækre sommerkage*.
Jordbær - Hasselnødder - Creme fraiche
Lækker frisk jordbær dessert |
Ingredienser
Nøddebund:
1 spsk. mel (til springformen)
4 stk. æggehvider
1½ dl. sukker
200 gram fintmalede hasselnødder (mandler kan også bruges)
70 gram smør (smeltet og afkølet)
Fyld:
2 bakker friske jordbær (1 kg)
3 dl. piskefløde
3 dl. creme fraiche 38%
4 spsk. flormelis
kornene fra en stang vanilje
Fremgangsmåde
Nøddebund:
1) Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt af gangen.
2) Vend hasselnødder og smør i.
3) Smør en springform og drys den med mel. Fyld dejen i formen og bag den ved 170 grader i ca. 25 min.
Lad bunden køle lidt af og tag den ud af formen. Placér den på et fad og sæt den rengjorte springform omkring bunden, så der kan komme fyld i.
Fyld:
4) Skær de største jordbær i halve og sæt dem rundt i kanten af bunden. Fyld det midterste af bunden med hele jordbær. Husk at gemme lidt jordbær til at pynte kagen med.
5) Bland fløde, creme fraiche, flormelis og vanilje i en skål og pisk det med en elpisker til en luftig creme. Fyld forsigtigt cremen i springformen, men hold øje med at jordbærrene stadig ligger yderst i kanten.
Glat overfladen af og stil kagen på køl til næste 8-10 timer.
Pynt kagen af med friske jordbær og mynteblade fra haven. Hvis du så åbner en flaske hvidvin og serverer på terrassen, så bliver der fest ;o)
Så er vi alle fra den gamle og nedlagte igang.nu gruppe samlet. Fibiger Diemer er live i mobilen direkte fra Tanzania!
*opskriften har jeg fundet i madbladet Mad&venner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar