Så sættes der gang i kokkens fødselsdag :-)
Vi startede op med stående velkomstdrik og tid til at folk kunne hilse på hinanden.
Lad så komme i gang med den store fødselsdagsmenu.
1. servering
Lækker brød med dippe dip. Aioli, pesto, humus og oliventapenade
Jordskokkesuppe med knas af æbler og mandler
Røsti af rodfrugter toppet med varmrøget laks og håndpillede rejer
chorizo og tørret abrikos
Herunder opskrift på humus
Følg med på bloggen og se hvad 2. 3. og 4. servering består af. Der kommer selvfølgelig lidt ost og noget med chokolade ;-)
Vi startede op med stående velkomstdrik og tid til at folk kunne hilse på hinanden.
Lad så komme i gang med den store fødselsdagsmenu.
1. servering
Lækker brød med dippe dip. Aioli, pesto, humus og oliventapenade
Jordskokkesuppe med knas af æbler og mandler
Røsti af rodfrugter toppet med varmrøget laks og håndpillede rejer
chorizo og tørret abrikos
Herunder opskrift på humus
Humus:
1) Kikærterne sættes i blød ca 12 timer. Husk rigelig vand - ærterne er tørstige.
2) Kikærterne koges i nyt vand med timian, rosmarin, laurbærblad, hvidløg, alm løg, salt og peber.
3) Koges i ca. 40 minutter, indtil de er møre.
4) Nu kommer tricket ... for
at få det optimale resultat skal man lade de kogte kikærter stå i
kogelagen minimum 18 timer... meget af smagen ligger i lagen og ærterne
står og trækker smagen til sig. Prøv selv at smage umiddelbart efter
kogning, og efter 12 - 18 - 24 timer.. så kan du smage, hvordan smagen
udvikler sig. Det er nemlig en interessant proces at følge.
5) Nu skal vi lave den
lækreste humus. Kikærterne sigtes og blendes sammen med tahin, chili,
spidskommen. Kogenlagen tilsættes lidt af gangen til det har den ønskede
konsistens.
Nogle af de kogte løg må gerne blendes med. Det giver både smag og konsistens.
Vin: Sancerre grande cuvée 2015 - Domaine Jean-Paul Balland
Følg med på bloggen og se hvad 2. 3. og 4. servering består af. Der kommer selvfølgelig lidt ost og noget med chokolade ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar