Så er vi kommet til desserten. Sidste ret i denne lækre 4-retters menu.
Menuen ses herunder.
1. ret: Kammuslingen & de sidste hvide asparges
2. ret: Poussin vs Mynte & Chokolade 70%
3. ret: Lam - Sherry & brombær
4. ret: Jordbær & vanilje
Jordbær & Vanilje
Friske jordbær og blåbær serveret med vaniljeis. Køligt shot af jordbær, og til sidst pyntet med merrengskvas.
Ingredienser: - 6 cov -
600 G friske Jordbær
1 bk. Blåbær
Danskvand
citron melisse
1 L Vanilje is
1-2 stk. Æggehvider
35 G. Sukker pr. æggehvide
Fremgangsmåde:
1) Sukker og æggehvider piskes stive og sprøjtes ud i små dutter på en bageplade. Bages i ovn ved 130º til de er sprøde, ca. én time. Men hold øje med dem undervejs.
2) Jordbær skylles og skæres i halve. (fjern evt. stilken)
3) Blåbær skylles forsigtigt.
4) 200 G. jordbær uden stilk, blendes med lidt danskvand. Smag evt til med lidt vanilje. Dette shot skal gerne være helt frisk i smagen. Det er en god balance til den søde vaniljeis og merrengs.
Så skal der anrettes.
Hæld jordbærsuppen op i små serveringsglas, som kan stå på tallerknen. Arranger halve jordbær rundt på tallerknen. Fordel blåbær og citronmelisse. Læg 1-2 kugler is imellem bærrene, og kvas til sidst merrengs ud over.
Vola Viola!
Tak til Diemers for en hyggelig aften.
Kammusling |
Menuen ses herunder.
1. ret: Kammuslingen & de sidste hvide asparges
Poussin |
2. ret: Poussin vs Mynte & Chokolade 70%
3. ret: Lam - Sherry & brombær
4. ret: Jordbær & vanilje
Jordbær & Vanilje
Friske jordbær og blåbær serveret med vaniljeis. Køligt shot af jordbær, og til sidst pyntet med merrengskvas.
Jordbær - Blåbær - Vanilje |
Ingredienser: - 6 cov -
600 G friske Jordbær
1 bk. Blåbær
Danskvand
citron melisse
1 L Vanilje is
1-2 stk. Æggehvider
35 G. Sukker pr. æggehvide
Fremgangsmåde:
1) Sukker og æggehvider piskes stive og sprøjtes ud i små dutter på en bageplade. Bages i ovn ved 130º til de er sprøde, ca. én time. Men hold øje med dem undervejs.
2) Jordbær skylles og skæres i halve. (fjern evt. stilken)
3) Blåbær skylles forsigtigt.
4) 200 G. jordbær uden stilk, blendes med lidt danskvand. Smag evt til med lidt vanilje. Dette shot skal gerne være helt frisk i smagen. Det er en god balance til den søde vaniljeis og merrengs.
Så skal der anrettes.
Så kommer desserten frem... |
Hæld jordbærsuppen op i små serveringsglas, som kan stå på tallerknen. Arranger halve jordbær rundt på tallerknen. Fordel blåbær og citronmelisse. Læg 1-2 kugler is imellem bærrene, og kvas til sidst merrengs ud over.
Vola Viola!
Tak til Diemers for en hyggelig aften.
hvorfor fik vi ikke det til elevstævne på Unge Hjem/(Aarhus Efterskole)? ;-)
SvarSletJa det kunne have været lækkert ;o) Men det er længe slut med de danske jordbær. Til gengæld havde jeg lavet græskarmuffins til eftermiddagskaffen. Måske jeg kan lave desserten til en anden anledning på Aarhus Efterskole. :o)
SvarSlet