Ja tak... Lækker chokolade dessert. Hvad mere kan man ønske sig som afslutning på en dejlig aften.
Denne dessert fik vi lillejuleaften efter den lækre hovedret med braiseret svinebryst.
Ingredienser -12 stk.
Vaniljeis
Æggehviderne vendes forsigtigt i
chokolademassen. Til sidst vendes finthakkede kakaobønner og maizena forsigtigt
i dejen.
Denne dessert fik vi lillejuleaften efter den lækre hovedret med braiseret svinebryst.
Lækker chokoladekage med blød kerne |
Chokoladefondant
Chokoladekage med blødende kerne, i ledsagelse af vaniljeis.Klassisk chokoladefondant |
200 g. mørk
chokolade 60 %
150 g. smør
120 g. sukker
6 stk. æggehvider
6 stk. æggeblommer
20 g. maizenamel 150 g. smør
120 g. sukker
6 stk. æggehvider
6 stk. æggeblommer
2 spsk. rørsukker
6 stk. kakaobønner(kan undlades)Vaniljeis
Fremgangsmåde
1) Chokolade og smør smeltes i gryde over vandbad, ved svag varme.
2) Æggeblommerne piskes i chokolademassen.
1) Chokolade og smør smeltes i gryde over vandbad, ved svag varme.
2) Æggeblommerne piskes i chokolademassen.
3)
Æggehviderne piskes let, tilsæt sukker og pisk til en sej marengs.
4) Dejen hældes i små forme som er
smurt med smør og drysset med rørsukker. Bages ved 200 grader i 8-10 min.
Du kan også komme de ubagte kager i fryseren, hvis du ikke skal spise dem alle sammen nu. Så kan du tage dem direkte fra frost og sætte dem i ovnen ved 200 grader i 13-15 min.
Serveres straks sammen med en lækker vaniljeis. Jeg havde pyntet tallerkenen med brændte mandler og rød skovsyrer.
Du kan også komme de ubagte kager i fryseren, hvis du ikke skal spise dem alle sammen nu. Så kan du tage dem direkte fra frost og sætte dem i ovnen ved 200 grader i 13-15 min.
Serveres straks sammen med en lækker vaniljeis. Jeg havde pyntet tallerkenen med brændte mandler og rød skovsyrer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar