mandag den 28. december 2015

Chokoladefondant - Madsvinene 3:3 - Okt. 2012

Ja tak... Lækker chokolade dessert. Hvad mere kan man ønske sig som afslutning på en dejlig aften.

Denne dessert fik vi lillejuleaften efter den lækre hovedret med braiseret svinebryst.


Lækker chokoladekage med blød kerne

Chokoladefondant 
Chokoladekage med blødende kerne, i ledsagelse af vaniljeis.
 

Klassisk chokoladefondant
 
Ingredienser -12 stk.
200 g. mørk chokolade 60 %                                      
150 g. smør                                                                 
120 g. sukker                                                             
6 stk. æggehvider                                                        
6 stk. æggeblommer                                            
20 g. maizenamel                                                   

2 spsk. rørsukker
6 stk. kakaobønner(kan undlades)
 
Vaniljeis

Fremgangsmåde 

1) Chokolade og smør smeltes i gryde over vandbad, ved svag varme. 

2) Æggeblommerne piskes i chokolademassen.


3) Æggehviderne piskes let, tilsæt sukker og pisk til en sej marengs. 
 

Æggehviderne vendes forsigtigt i chokolademassen. Til sidst vendes finthakkede kakaobønner og maizena forsigtigt i dejen.


4) Dejen hældes i små forme som er smurt med smør og drysset med rørsukker. Bages ved 200 grader i 8-10 min. 

Du kan også komme de ubagte kager i fryseren, hvis du ikke skal spise dem alle sammen nu. Så kan du tage dem direkte fra frost og sætte dem i ovnen ved 200 grader i 13-15 min.

Serveres straks sammen med en lækker vaniljeis. Jeg havde pyntet tallerkenen med brændte mandler og rød skovsyrer.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar