Madklubben Madsvinene slutter året af med denne 3-retters menu, som bliver postet her på Gourmet Diner i løbet af de næste par uger.
Aftenens menu kommer her.
1. ret Kammuslinger & Havtorn
2. ret Braiseret svin & Rosenkål
3. ret Forunderlig snebold & Mandler
Forretten med kammuslinger var hr. Svenningsen klar på, så lad os se, hvordan han fik den ordnet.
Kammuslinger – Havtorn – Jordskokker
Ristede kammuslinger med æble-nødde
majonaise, dertil bagte jordskokker og brunet smør med havtorn. Garneret med ristede chorizo.
Ingredienser -5 cov.
10 stk. kammuslinger
500 gram mørksej
100 gram chorizopølse (chorizopølsen var aftenens hemmelige ingrediens - Morten valgte at riste den og serverer den sammen med kammuslingerne. Det gav retten et lille kick)
Bagte jordskokker
400 gram jordskokker
Frugteddike
1 spsk. honning400 gram jordskokker
Frugteddike
10 gram smør
Salt
Majonaise
1 dl. hasselnøddeolie3 æbler
2-3 dl. planteolie
3 æggeblommer
1 tsk. sennep
Salt
1 spsk. æbleeddike
Brunet smør med havtorn
1 håndfuld
havtorn40 gram smør
Fremgangsmåde
1) Jordskokker
skylles og skæres ud i mindre stykker. Jordskokkerne vendes med frugteddike,
honning, smør og salt. Bages i ovn ved 225 grader indtil de er gyldne og møre.
2) Majonaise:
Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Koges møre og blendes
til en puré.
Når der skal laves majonaise kommes æggeblommer i
en skål. Piskes hvide med salt og derefter æbleeddike. Tilsæt hasselnøddeolie
og planteolie under konstant piskning. Vend den afkølede æblepuré i til sidst
og smag til med lidt sennep, salt, peber og evt. citronsaft
Morten pisker majonaise - med håndkraft! |
3) Kammuslinger
steges ved høj varme, 2 minutter på hver side. Så skulle de være helt perfekte
:o)
Fisken skæres ud i 5 lige store stykker og steges nogle minutter på hver side i lidt smør og olie. Husk at krydr med salt og peber.
4) Brun
smørret i en gryde. Tilsæt havtorn og rist det nogle minutter. Blend det
grundigt og dryp det ud over retten lige inden servering.
5) Anret
det som på billedet eller lav jeres egen kreative anretning. Husk lige at riste chorizopølserne inde du anretter dem på tallerknen ;o)
Kammusling - Jordskokker - Havtorn - Chorizo |
Hovedretten kommer på bloggen inden for den næste uge.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar